Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så blir Ängelholms broar sommarfina

Nu pågår arbetet med att rensa Ängelholms 28 broar från smuts och växtlighet för ett längre liv. Från och med i år ska broarna göras vid mer regelbundet.

Tegelbruksbron över Rönne å gjordes midsommarfin i torsdags. Ytterligare några av Ängelholms 28 broar återstår att städa denna vecka.Bild: Niklas Gustavsson
Sedan den 7 juni håller kommunen på att tvätta broarna inne i Ängelholms stad. 28 stycken rör det sig om av alla de slag. Broarna över Rönne å, såklart, men också viadukter för bil-, cykel- och gångtrafik. Nu efter midsommar är det bara några få kvar att feja.
Mikael Tano och Bunyamin Aslanoğlu tvättar Tegelbruksbron i Ängelholm.Bild: Niklas Gustavsson
Tidigare har brostädningen varit något oregelbunden, men från och med i år har kommunen bestämt att det ska ske årligen efter att vintergruset sopats bort.
– Just i år är vi något sena, men annars är det meningen att det ska bli av i april eller maj varje år, säger Helena Persson, gatuingenjör på Ängelholms kommun.
Broarna tvättas med högtrycksspruta och växtlighet direkt intill, som inte är utsmyckning, rensas bort.
– Det rör sig om träd, buskar och liknande som är närmare än en meter från bron. Tvätt och rensning görs i förebyggande syfte för att broarna ska hålla längre, säger Helena Persson.
Påbudet om regelbunden tvätt gäller bara de 28 broarna i tätorten Ängelholm som är kommunens ansvar. Övriga broar ute i kommunen sköts av Trafikverket.
Tegelbruksbron, och Ängelholms övriga 27 broar, ska putsas regelbundet.Bild: Niklas Gustavsson
Gå till toppen