Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Guld för helsingborgaren i nya judoklubben

Moustafa Abu-Ramadan kom till Tyskland i onsdags för att vara där och träna i en månad. Under söndagen vann han sin första tävling. – Det känns riktigt kul att jag kunde leverera på det sättet.

Moustafa Abu-Ramadan är mest nöjd med tekniken under helgen, och att han höll sig till sin plan.Bild: Privat
Han ska träna och tävla för en Bundesliga-klubb under en månad. Väl på plats i Sindelfingen blev det tävling direkt och Abu-Ramadan visade att klubben kan vara nöjd med sin rekrytering.
– Man kom ju hit för att vinna, inte få torsk så det är klart att det känns skönt nu. Att vara här är ett riktigt bra tillfälle för mig att utvecklas. Här är judon så mycket större än i Sverige.
De är upp emot 70 stycken på träningarna och i söndagens final mötte han en av dem han tränar med. De bestämde innan att de skulle värma upp tillsammans men väl på mattan blev matchen kortvarig efter att Abu-Ramadan lyckats kasta sin motståndare på rygg.
– Eftersom det var mot en kompis så kunde jag inte fira som jag velat, men det är klart jag var glad. Det är inga hard feelings nu, man är kompisar utanför mattan men på mattan gör man sitt jobb.
Han ser fram emot kommande veckor i Tyskland som kommer bestå om två pass per dag.
– Det mesta handlar om att repetera repetera repetera. Hemma blir det mycket resande eftersom jag tränar mycket i Köpenhamn. Här har jag fem minuter till klubben, bra folk att köra med och bra coacher, säger Abu-Ramadan vars hemmaklubb är Kaisho Kamsport i Helsingborg.
Gå till toppen