Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tioårsjubileum för hamnfestival

För att locka människor och sätta snurr på kommersen i det gamla fiskeläget. För tionde året i rad anordnas Borstahusdagen. I år med ett större program än någonsin.

Mycket är matorienterat. Man ska kunna smaka på Borstahusen. Därför säljs ett smakkort för 125 kronor. För det får man en smakportion från områdets fem restauranger.
Det går även att prova på en rad olika aktiviteter: dykning, kanot, segling, backklättring, femkamp, vattenkrig, graffitimålning och trampbåt. Det förekommer även en del klassiker på schemat: rullebörstävling, lax- och ålalotteri, loppmarknad och krabbfisketävling. Dessutom återvänder Kockduellen, tävlingen där två lokala kockar duellerar. Förra året eliminerades händelsen men saknades av många besökare, enligt arrangören. Man kan även lära sig att stycka ett lamm under lördagen samt titta på en utställning om yrkesfisket i Borstahusen.
Programpunkterna går av stapeln mellan klockan 12 och 16. Men restaurangerna håller sina vanliga öppettider. Flera av dem bjuder på musik.
Hela schemat kan du se här.
Gå till toppen