Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anders Carlsson: ”Vi är väldigt nära en målvakt”

Nu är också Niklas Svedberg helt ute ur leken för Rögle.
– Det var ingen chock, men vi har en ganska bra lista så det ser bra ut ändå, säger Rögles sportchef Anders Carlsson.

Förmodligen inte Lars Johansson, och definitivt inte Niklas Svedberg ellerAnders Lindbäck.
Att önskemålvakten Anders Lindbäck förmodligen inte skulle bli kvar flaggade Rögles sportchef Anders Carlsson för tidigt.
För en dryg vecka sen kunde HD-Sporten i stället berätta om två andra målvakter: Niklas Svedberg, som lämnat KHL efter att Salavat Yulaev Ufa brutit kontraktet, och Lars Johansson i Chicagos organisation. Klubbdirektören Marcus Thuresson sa då:
– De finns med på bruttolistan och är två jätteintressanta spelare, men vi har sju-åtta namn som vi håller koll på.
Under lördagskvällen blev det helt klart att Anders Lindbäck återvänder till Nashvilles organisation, liksom att Niklas Svedberg flyttar till Minnesota. Så de är därmed inga alternativ.
Vilket inte heller Frölundas guldmålvakt från i fjol, Lars Johansson, verkar vara.
– Han har kontrakt med Frölunda så han är egentligen inte ett alternativ. Det funkar ju så att om han har kontrakt två år och sticker direkt och så spelar han ett år därborta, då har han fortfarande ett år kvar med Frölunda när han kommer hem.
Så han är inte jätteaktuell egentligen?
– Nej, kommer han hem till Sverige har Frölunda ett giltigt kontrakt med honom.
Men för alla som följer Rögle låter sportchef Carlsson meddela att en etablerad förstemålvakt är på ingång.
– Vi är väldigt, väldigt nära att göra klart med en målvakt och vi hoppas att kunna göra det inom någon dag bara. Något namn vill jag inte gå in på.
Gå till toppen