Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Avslöjar: Finländsk KHL-målvakt nära Rögle

Enligt Sportens källor är Ville Kolppanen det hetaste spåret i Rögles målvaktsjakt. 24-åringen kommer närmast från tre säsonger i KHL.

Ville Kolppanen under sin tid i KHL med Neftekhimik Nizhnekamsk.
Rögle är nära att lösa målvaktsfrågan inför kommande säsong i SHL. Tidigare har HD-Sporten skrivit om Rögles intresse att antingen behålla Anders Lindbäck eller värva in Niklas Svedberg. Båda två har därefter skrivit på NHL-avtal – och nu pekar mycket på att det blir en utländsk målvakt mellan stolparna i Rögle i vinter.
Enligt Sportens källor är Ville Kolppanen, 24 år, hetaste spåret i Rögles målvaktsjakt. Den finländske keepern har tre säsonger i KHL med Neftekhimik Nizhnekamsk bakom sig– en klubb han lämnade redan i slutet av februari. Sedan dess har Ville Kolppanen bland annat ryktats till finska Ilves.
När HD-Sporten når Rögles klubbdirektör Marcus Thuresson, som även sitter med i sportgruppen, kommenterar han uppgifterna om Ville Kolppanen så här:
– Det är ett namn på bruttolistan som är väldigt intressant, men ingenting är klart med målvakt ännu. Förhoppningsvis blir det klart den här veckan.
Ville Kolppanen startade sin karriär i Tappara innan han lämnade för Ilves där han gjorde debut i högstaligan.
Efter två hela säsonger i Ilves fick han chansen i landslaget och noterades för två landskamper för Finland. Säsongen 2014/15 flyttade Ville Kolppanen till KHL och Neftekhimik Nizhnekamsk. Första säsongen i KHL stod han 32 seriematcher, den andra fyra och förra säsongen 30 då hans räddningsprocent var 91,7.
Fakta

Ville Kolppanen

Ålder: 24 år (född 5 september 1992).

Tidigare klubbar i urval: Tappara, Lethbridge Hurricanes (WHL), Ilves, Neftekhimik Nizhnekamsk.

Längd: 185 centimeter.

Vikt: 87 kilo.

Plockhandske: vänster.

Källa: Eliteprospects

Gå till toppen