Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Björn Kalin vinner Rosenkransen 2017

Landskapsarkitekten och folkbildaren Björn Kalin fick ta emot Rosenkransen på Fredriksdal.

Under Rosdagarna på Fredriksdal i helgen som gick var ett av inslagen utdelningen av Rosenkransen – som i år gick till landskapsarkitekten Björn Kalin. Under lördagens prisceremoni fick han ta emot diplom, rosenkrans och Fredriksdals egen rosvas av juryn, under ledning av rosexperten Lars Åke Gustavsson.
Björn Kalin fick bland annat priset för att han "med stor kunskap och entusiasm och med särskilt intresse för kulturväxter av skilda slag, bland annat rosor, sprider kärlek och värme med rosorna som redskap."
I juryns motivering hyllas Björn Kalin även för sitt arbete med Rosenlunds Rosarium i Jönköping där det finns omkring 500 olika sorters rosor, som till exempel buskrosor, rabattrosor och klätterrosor. Han har också arbetat inom Programmet för Odlad Mångfald (POM), en nationell satsning som gått ut på att dokumentera, bevara och använda värdefulla kulturväxter.
Det är sjätte året som Rosenkransen delas ut på Fredriksdal och priset går till hängivna och kunniga rospersonligheter som inspirerat till att öka intresset för rosor.
Landskapsarkitekten Björn Kalin tog emot Rosenkransen som delades ut på Fredriksdal på lördagen.
Gå till toppen