Höganäs

Kjell Cronert: Insändare: "Dags att hala moderatflaggan i Höganäs"

Kjell Cronert tycker till om lokalpolitiken och föreslår ett nytt parti.

Det är cirka tio år sedan som jag meddelade att jag tänkte hala den moderata flaggan och så blev det. Den gången handlade det om kyrkan. Det blev succé. Nu ställde unga människor upp med endast ett mål – det som var bäst för just kyrkan.
Man behövde bara stå för vad som var bäst för kyrkan utan partipolitiska ideologier och vi föryngrade ett gammalt kyrkoråd med många unga engagerade människor, människor, som verkligen brann för utvecklingen av kyrkan och plötsligen var vi till och med med på Vikenfesten och serverade livets vatten.
Vi blev en del av samhället på ett annat sätt. Mandatperioden, som kom innebar att även centerpartiet i Viken tyckte att det var viktigare att jobba för kyrkan utan ideologiska förtecken
Det är nog dags att fundera i nya banor och göra, som vi i kyrkan hala den moderata flaggan och starta något som är bäst för Höganäs Kommun – tänka i nya banor och utgå - just för Höganäs. Se till behoven, se till resurserna, se till dialogen.
Jag har varit engagerad i olika projekt bl a att försöka på politikerna att inse att vissa värden är viktiga att bevara, t ex att sexvåningshus inte är bra i en kulturmiljö, som Viken, för Höganäs skull. Sedan måste resurserna finnas för skola, kultur och socialomsorg.
Jag har också tvingats borra i den sociala omsorgen där lögner omvandlas till sanningar när det passar och där man inte tar sitt ansvar. Träffar dagligen killar kring 16 år som inte mår bra.
Det är dags att hala den moderata flaggan och starta något där utgångspunkten inte är ideologisk utan där utgångspunkten är Kullabygden – naturen, behoven av kultur, skola och socialomvårdnad.
Ett kommunalråd har sagt att jag vet allt. Det är förstås inte sant. Det är emellertid sant att jag varje dag möter människor som säger att måttet är rågat – starta ett nytt parti.
Om jag inte varit så fruktansvärt gammal så…, men hoppas att det finns ett gäng som vill. Det är dags att hissa en flagga med Kullabygdens bästa för ögonen.
Gå till toppen