Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Två företag i delikatessbranschen går samman

Delikatessföretaget Scandchoco i Ramlösa går samman med Gåshaga gourmet i Stockholm.

Arkivbild: Lakritsfabriken i Ramlösa. Praon Vanessa Tushi och Frida Öhlén packar lakrits.Bild: Jenny Leyman
Tillsammans kommer det sammanslagna bolaget att tillhandahålla över 30 delikatess- och konfektyrvarumärken. Bland annat Lakritsfabriken som tillsammans med Scandchoco ingår i en Helsingborgskoncern med totalt 14 anställda, där Goda saker i Helsingborg är moderbolag.
– Gåshaga gourmets fokus på delikatesser i premiumsegmentet kompletterar vår portfölj väldigt väl. Idag omsätter vi tillsammans cirka 25 miljoner kronor, och med samgåendet siktar vi på en snabb tillväxt där 30 miljoner kronor i årsomsättning är inom räckhåll, säger Martin Jörgensen, grundare och vd för Scandchoco.
Läs mer: Spricka i samarbetet mellan Lakritsfabriken och Nordic Fudge
Samgåendet sker formellt i mitten av augusti och det nya bolaget, som döpts till Scandchoco Gåshaga gourmet, kommer att ha sitt huvudkontor och lager i Ramlösa.
– Vi har likvärdiga produkter och kunder, och samgåendet kommer att ge synergieffekter på vår produktimport, affärssystem och annat. Samtidigt behåller vi hela vår personalstyrka, och på sikt hoppas vi även kunna nyanställa, säger Martin Jörgensen.
Gå till toppen