Helsingborg

Dag 2: Travemünde – Verden (Tyskland)

Tidigt i morse rullade vi av färjan på våra vackra gula cyklar, pigga och utvilade efter en natt i en stor, skön, tyst säng (näää, jag skojar, vi sov ju i i en smal överslaf i en trång hytt, eller vissa av oss gjorde det i alla fall ;). Men det påverkade inte humöret i laget. Det är alltid mycket skratt och babbel när vi ger oss av på våra långrundor, och nu när vi äntligen cyklar mot målet på riktigt verkar alla leva upp ännu mer. Det är mycket pepp och kramar och förväntansfulla blickar.
Från Travemünde cyklade vi åt sydväst, förbi Lübeck och ut i det nordtyska landskapet. Och vad vackert det var – grönt och härligt och platt. Och vilket väder sen! Sol, 20 grader och nästan ingen vind.
Sydost om Hamburg passerade vi Elbe och framåt kvällen kom vi fram till ett trevligt litet hotell i Verden. Någon pekade förtjust på skylten Biergarten, och hur gött hade det inte varit att bara sjunka ner i en fåtölj med ett iskallt glas i handen och bara softa? Men icke! Ni vet väl att en riktig Rynka alltid tar hand om sin cykel först? ;) Är man dessutom snäll mot sin kropp så stretchar man lite innan den välbehövliga duschen. Lår, vader, axlar, nacke… Men idag slapp vi i alla fall tvätta kläder! Vi bara slängde dem i tvättpåsar och lämnade in till hotellpersonalen och så vips en stund senare var det klart. De flesta dagar har vi dock inte sån tur, utan får tvätta för hand. För man vill ju inte att kramarna från lagkamraterna ska avta i takt med att veckan går för att man osar svett!
Det var en lång etapp idag, men jisses vilken go stämning vi hade i klungorna och nu känns det att äventyren är i full gång! Imorgon fortsätter vi sydvästerut genom Tyskland – det är ett stoooort land och det är fortfarande långt till Paris. Gonatt!
/Lisa
Dagens etapp:
196 km
1290 höjdmeter
Gå till toppen