Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Politisk manikyr i väntan på partiledaren

Annie Lööfs lugg för centerpartisten eller tio olika färger för den politiske vilden. Det gäller att vara innovativ för att slå igenom i bruset i Almedalen. En PR-byrå och ett kosmetikföretag förser besökare med politisk manikyr.

Mona Forsberg, s-kommunalråd i Jönköping, sitter i solen framför stora scenen som förbereds med en socialdemokratisk kuliss inför kvällens tal. Pernilla Salkert målar socialdemokratiska naglar för glatta livet. Det har blivit många hundra naglar under Almedalsveckan. Både män och kvinnor har stått i kö för att få politiknaglar, designen har en politiker från respektive parti stått för.
Mona Forsberg, socialdemokratiskt kommunalråd i Jönköping, passar på att partipimpa naglarna under socialdemokraternas dag i Almedalen.Bild: Camilla Sylvan
Centerpartiets orange-vita naglar med fyrklöver och Annie Lööfs lugg på är exempelvis designade av skånska riksdagsledamoten Kristina Yngwe. Och Gudrun Schyman har givetvis bidragit med lysrosa Fi-naglar.
– Det är så många som tar varandra i hand här i Almedalen så vi tyckte det var kul om folk kan känna sig fina när de gör det, säger Nicolina Söderqvist från PR-byrån Juno.
Och för den som inte vill ta ställning så har statsvetaren Stig-Björn Ljunggren satt ihop en nageldesign för den politiske vilden.
Gå till toppen