Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Andersson missar starten i Falkenberg – har ingen bil

När den fjärde deltävlingen i STCC avgörs i helgen kommer Andreas Andersson inte att finnas med. Kroppen har återhämtat sig efter kraschen i premiären – men med bilen är det desto sämre.

Andreas Andersson har bara deltagit i en av årets STCC-tävlingar.
– Det mesta framför vindrutan behövde bli utbytt. Ett par stora grejer så jag förstår att det tar tid, men jag trodde faktiskt bilen skulle vara klar nu, säger Andreas Andersson.
Det är den inte. Furulundsförarens Seat står fortfarande hos teamet i Finland för reparation och han tvingas därmed stå över helgens tävling i Falkenberg.
– Det är lite synd för det är en rolig bana. Det är relativt nära hemmaplan så vi brukar ha mycket folk som kommer upp och hejar.
Det var under premiärhelgen i Knutstorp som Andreas Andersson kraschade in i ett skyddsräcke i andra racet. Han hade då en fart på 140 kilometer i timmen och resultatet blev tre spruckna revben och ett sträckt muskelfäste i ryggen – samt en demolerad bil.
Att köra i Alastro var inget alternativ. På Solvalla hade han däremot planerat att köra, men hindrades av att bilen inte var klar.
– Vi försöker att pressa teamet lite till att göra färdigt den, men det går tyvärr inte så fort.
Finns det ekonomi till att köra resterande tävlingar?
– Just nu finns det inte så att det täcker så vi behöver få tillbaka bilen så att vi kan anordna lite events. Bilen är ett ganska viktigt verktyg att använda sig av, största samarbetspartnern helt enkelt.
Efter helgens race är det tävlingen i Karlskoga den 13 augusti som står näst på tur och till dess hoppas Andreas Andersson innerligt att bilen är klar.
– Vi kommer ju troligtvis ligga lite efter de andra som har hunnit köra lite mer. Men vi hade en bra vinter där vi testade mycket med bilen så jag tror inte att vi kommer ha tappat jättemycket. Jag tror inte att det kommer att påverka farten utan vi försöker att hålla oss topp tio.
Men sett till totalen ligger han långt efter poängmässigt.
– Det kommer inte att bli någon bra slutplacering i år, men det är första året och vi får ha det till att lära oss.
Gå till toppen