Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Sommaren kom till Sofiero med Per Gessle

8 385 besökare tog sig till Sofiero när Per Gessle startade sin sommarturné, och det bjöds på en hel del sol, glada fans och nostalgi.

8 385 besökare tog sig till Sofiero när Per Gessle startade sin sommarturné på torsdagskvällen.Bild: Tom Wall
För många är Per Gessle förknippat med sommaren och nostalgi. När han på torsdagskvällen spelar inför 8 385 besökare, ett nästintill fullsatt, Sofiero så gör han det för en publik i alla åldrar och i strålande sol.
– Det är helt galet. Sommaren kom med Per Gessle. Vi har ett fantastiskt väder och alla är glada. Hela arrangemanget har gått fantastiskt bra, säger arrangören Hasse Jönsson från The Tivoli.
Ulf Härling fick biljetten i julklapp av sina barn, Sabina och Jesper Härling.Bild: Tom Wall
I matchande Per Gessle-tröjor står familjen Härling från Landskrona långt framme vid scenen. Pappa Ulf Härling fick konsertbiljetten i julklapp av sina barn, Sabina och Jesper Härling. Nu, nästan sju månader senare, är det äntligen dags.
– Det är jättekul att vara här. Jag har alltid lyssnat på både Gyllene tider och Roxette och mina barn är uppväxta med den musiken, säger Ulf Härling.
På frågan om vad som gör Per Gessle så speciell så svarar Sabina Härling:
– Han har bra låtar, melodier och texter. Det passar alla generationer och vi kan alla tre sjunga med, säger hon.
– Favoritlåten är väl Spegelboll, säger Jesper Härling.
Fredrik Rosvall från Helsingborg hoppades få höra ”Jag går och fiskar”.Bild: Tom Wall
Någon annan som gillar enkelheten i Per Gessles låtar är musikfantasten Fredrik Rosvall från Helsingborg.
– Gessle är bra därför att han är lätt att lyssna på och jag älskar hans musik, säger han.
Favoritlåten med Per Gessle och Gyllene tider är ”Jag går och fiskar”.
För Cecilia Ling är det första gången hon ser Per Gessle live, men vännen Annette Olsson har bland annat sett honom på Sofiero för länge sedan.Bild: Tom Wall
Lite längre bort från scenen sitter vännerna Cecilia Ling och Annette Olsson på en filt. För Cecilia Ling är det första gången hon ser Per Gessle live, men Annette Olsson har sett honom flera gånger.
– Jag skulle inte kalla mig ett jättestort fan men jag har varit på några konserter runt om i Sverige. Jag har faktiskt sett honom här på Sofiero innan men det var länge sedan, säger Annette Olsson.
Hon, likt de flesta, ger samma svar på varför hon tagit sig till Sofiero den torsdagskvällen i juli:
– Per Gessle är sommar och nostalgi och det är underbart, säger hon.
Gå till toppen