Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förre Rosengårdsspelaren klar för BoIS

22-årige Dino Mesic kommer närmast från seriekonkurrenten Rosengård och kommer att bli spelklar till höstsäsongens start.
– Jag är mycket glad över att ha fått chansen att komma till BoIS. Man byter inte ut spelare i ett vinnande lag så jag vet att jag måste kämpa för en ordinarie plats, säger nyförvärvet.

Dino Mesic i sin nya klubbtröja.Bild: Landskrona BoIS
HD-Sporten kunde på torsdagsförmiddagen avslöja att Mesic var högaktuell för BoIS efter att ha brutit sitt kontrakt med Rosengård någon dag tidigare.
På torsdagskvällen presenterades han.
– Jag vet Dinos kapacitet och tror att han kan bli en nyttig spelare för oss, säger Sopi.
BoIS har haft koll på Mesic några veckor men Sopi har följt honom i fler år.
– Jag har följt honom från MFF:s ungdomslag till spel i Höllviken och vidare till Rosengård, säger han.
Sopi avslöjar även att 22-åringen var aktuell för BoIS redan innan säsongens start men då hade han kontrakt med Malmöklubben som inte ville släppa honom. När nu Mesic och Rosengård valde att bryta kontraktet slog BoIS till.
– Efter att ha följt honom så länge vet jag exakt vad jag får och det jag får är riktigt bra, säger huvudtränaren.
Förra året gjorde anfallaren 15 mål och 11 assist i Rosengård. Men inför årets säsong valde Malmöklubben att ändra på anfallsspelet, något som inte gynnat nyförvärvet.
– Rosengårds anfallsspel i år skiljer sig väldigt mycket från det BoIS visat upp. Att hålla bollen på marken, använda sitt offensiva mittfält och söka instick är ett spel som kommer passa mig, säger Mesic.
Den 180 centimeter långe och 77 kilo tunge anfallaren är skolad i Malmö FF, men har även ett förflutet i Skånelaget där han lärde känna några av sina nya lagkamrater.
– Jag har spelat med Måns Ekvall och Rasmus Alm så de killarna känner jag bra, säger Mesic.
Anfallaren berättar att det är en trygghet att känna några av killarna i laget och att det känns bra att ha Agim Sopi som ny tränare.
– Det hade varit jobbigare om man inte kände någon alls. Sen är det såklart alltid skönt att veta att folk bara har gott att säga om tränaren, säger Dino Mesic.
Kontraktet med BoIS sträcker sig fram till säsongens slut och sedan ska klubben utvärdera halvåret som gått.
Gå till toppen