Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Micke Ohlsson trivs på banan i Falkenberg

Micke Ohlsson har två tuffa tävlingar bakom sig. Men inför Västkustloppet i Falkenberg är han optimistisk. – Där vet vi att Audin bör vara stark, säger han.

Micke Ohlsson siktar högt i Falkenberg.
Racingföraren från Östra Ljungby inledde STCC-säsongen med att plocka åtta poäng i Knutstorp. I finska Alastro gjorde han ett bra kval och fick startplats sju till samtliga heat. Efter det första hade han kammat hem tio poäng, men i det andra heatet var det slut på det roliga. Ett motorhaveri gjorde att han aldrig kom i mål och inte kunde starta heat tre.
– Det var riktigt oflyt. Jag var femma i första heatet och hade en bra helg på gång.
På Solvalla en månad senare gick det inte mycket bättre och Micke Ohlsson lämnade tävlingen poänglös.
– Det var total katastrof för min del. Men vi visste om att Solvalla var den banan där bilen skulle ha mest problem. Audin är den tyngsta och högsta bilen och när det är så tighta banor blir det svårt.
Falkenbergs motorbana tror Micke Ohlsson däremot kommer att passa hans Audi RS3 LMS och förväntningarna är höga inför helgen.
– Jag har kört mycket i Falkenberg så det är en bana som jag känner. Vi har varit där och testat innan också och har sorterat ut en del inställningar så både jag och min teamkollega Tobias Brink är förhoppningsfulla om att vi ska kunna vara långt upp.
Micke Ohlson och Tobias Brink kör tillsammans för Brink Motorsport.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Tobias Brink har en bättre säsong bakom sig. Han är placerad på en sjätteplats i förarmästerskapet och det är mycket tack vare honom som teamet, Brink Motorsport, ligger trea i teammästerskapet.
– Det är från och med Falkenberg och framåt som jag tror att vi kommer att vara starka med Audibilarna. Vi kommer att köra på lite större banor än vad vi har gjort tidigare. De är snabba och det passar min körstil. Jag är väldigt förhoppningsfull om att kunna plocka ett antal pallplatser under året nu, säger Micke Ohlsson som ligger på elfte plats individuellt.
– Det är lika viktigt att både jag och Tobbe presterar som att bara en av oss gör det. Vi kör om en medaljplats i teammästerskapet.
STCC-tävlingen i Falkenberg blir den fjärde av sammanlagt sju som körs under säsongen.
– Där är 75 poäng att köra om varje helg så det kan hända hur mycket som helst, säger Micke Ohlsson.
Gå till toppen