Helsingborg

Dag 1: Helsingborg – Malmö (Sverige)

Äntligen! Som vi cyklat, skramlat bössa, bloggat, och hela tiden längtat efter den här dagen. Visst har ni också det?! Skånska rapsfält i all ära, men det kommer ju bli häftigare bilder på vägen mot Paris ;)
Idag började äventyret på riktigt, och prologen i Helsingborg blev precis lika känslofylld som vi hade misstänkt. Mycket glädje, många avskedstårar och oändliga mängder endorfiner i omlopp. Tusen tack till alla er som kom för att vinka av oss – ni fick oss att känna oss som hjältar innan vi ens tagit första tramptaget! Nu ska vi förvalta förtroendet och med stolt hållning (om än böjda över cykelstyret ;) kämpa för barn med cancer hela vägen till Paris. Insamlingen till Barncancerfonden pågår för fullt, så swisha gärna en liten slant till 123 682 77 03.
Förutom prologen på Sundstorget hann vi även med ett stopp på Barn- och Ungdomssjukhuset i Lund – där fick vi överlämna Rynkenallar och kramar till barnen vi kämpar för och personalen som gör hjälteinstatser för dem. En bra påminnelse om varför vi gör det här. Tidigare under dagen var vädret mer likt april än juli, men sen kom solen fram och visade vägen till Malmö.
Där stannade vi till på Scandic Segevång och blev bjudna på avskedsmiddag av Team Rynkeby-kocken Jonny, mums! Och nu sitter vi på färjan mot Travemünde där vi kommer vakna upp imorgon. Mätta och belåtna, varma av alla dagens känslor, och spända inför nästa etapp av resan – idag var det ju bara en uppvärmning på dryga 8 mil, men imorrn blir det nästan 20, den längsta etappen på hela resan! Håll tummarna för att vinden blåser åt rätt håll :)
Följ oss varje dag under veckan här på bloggen, och på Facebook och Instagram!
/Lisa
Dagens etapp:
84 km
422 höjdmeter
Gå till toppen