Helsingborg

Dag 3: Verden – Ostbevern (Tyskland)

Vet ni vad Rumpräddaren är? Nej, det är ingen superhjälte som kommer flygandes och lyfter en lite från sadeln när man börjar få skav. Det är en salva. Och ALLA använder den. Till och med jag som aldrig fått skav av att cykla i hela mitt liv. Jag vågar inte låta bli när det snackas så mycket om hur mycket bättre allt blir bara man smörjer sig.
Nåväl, nysmorda och pepp satte vi oss på sadlarna kl 8 i morse och trampade ut på landet. Vi är ganska samkörda nu faktiskt, efter att ha drillats i klungkörning sen i april. Vi cyklar alltid i två olika klungor, med tillräckligt långt emellan för att bilar ska slippa köra om 40 cyklister i ett svep. Längst fram i varje klunga cyklar “draglaget” på 6-8 personer – de turas om att ligga längst fram och ta fartvinden (eller motvinden om man har otur). Efter draglaget cyklar vi i fasta par, men oftast med nya lagkompisar varje dag.
Efter gårdagens solchock hade många smörjt in sig noga med solkräm. Det visade sig dock vara i onödan när det efter några mil började dugga, sen regna, och sen ösa ner. Ja vi blev blöta och smutsiga, men tror ni det påverkade humöret i gruppen? Nepp! Om något verkade det som att regnet övertygade oss om att inget kan besegra vår goda stämning. Vi sjöng och berättade påhittade historier med tysk brytning och då och då körde Amin sitt numer ökända apskrik (vi ska fånga det på video nån dag så ni får höra)!
Dagens lunchstopp var strax söder om det lilla samhället Bad Essen, och vi diskuterade hur stan hade fått ett så osmickrande namn (“dålig mat” på svenska!). Kanske hade nån kung passerat på väg till nåt slagfält, ätit surkål och korv, blivit jääättedålig i magen, och sen förlorat halva kungariket dagen efter. Så kan det ha varit! Vår mat var i alla fall allt annat än dålig – vi har ju världens bästa serviceteam som skämmer bort oss. Idag blev det t ex grillat till lunch! De har alltså plockat med sig en grill bara för att ge oss extra smarrig mat, det kallar jag service <3
Efter lunchen kom solen fram och vi fick göra ett snabbt stopp för att ta av oss regnjackorna för folk höll på att dööö av värmeslag.
Hotellet vi ska bo på inatt, Landhotel Beverland, är lite speciellt – varje rum har ett eget tema. Nån bor i surfrummet, nån i motorcykelrummet, och jag och Sophie bor i Afrikarummet… med zebror på garderoben, leopardpläd på sängen och diverse mer eller mindre skräckinjagande masker på väggarna.
Det finns även en läcker pool, som vi hann med ett dopp i innan middagen. Här utför delar av laget graciös stretching vid poolen:
Dagens etapp:
165 km
1208 höjdmeter
Gå till toppen