Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Hälsobar öppnar i centrala Helsingborg

"I dag är folk väldigt medvetna. Man bryr sig om sin hälsa och vad man stoppar i sig", säger Jenny Nilsson som på tisdag slår upp portarna till Ginger hälsobar på Kolmätaregränden.

Restaurang Ginger i Helsingborg.Bild: Tom Wall
För Jenny Nilsson är det en gammal dröm som går i uppfyllelse.
– Jag har varit vegetarian i över 30 år och idén till det här stället föddes egentligen för rätt många år sedan, säger hon.
– Jag vet ju själv vilka problem man kan stöta på som vegetarian när man ska gå ut och äta. Men hit ska alla kunna komma och äta nyttigt, gott och med variation. Oavsett om man har allergi eller väljer specialkost, säger Jenny Nilsson.
Hon beskriver hälsobaren utifrån tre delar, sallader, smoothies och smoothie balls samt glass och fika ("som man kan äta med gott samvete").
Konceptet är enkelt när det gäller salladerna. Man köper en skål och får sedan själv fylla den med ett stort antal olika ingredienser. Några få, som till exempel tofu, veganbollar, ost eller lax, kostar extra.
– Tanken är att det ska gå snabbt. Vi ska inte ha en massa folk bakom disken som plockar efter kundernas önskemål. Det får man göra själv, säger Jenny Nilsson.
Bild: Tom Wall
Hon pratar entusiastiskt om den rådande hälsotrenden och konstaterar att Helsingborg nu får något som hittills bara funnits i större städer som Stockholm och Göteborg.
– Jag är övertygad om att det kommer att gå bra här. I dag är folk väldigt medvetna. Man bryr sig om sin hälsa och vad man stoppar i sig. Och helsingborgarna är med på detta.
– Det här med supermat, acai, är något som är väldigt inne i dag. Det kom till Sverige för ungefär ett och ett halvt år sedan och nu kan vi presentera det i Helsingborg, säger Jenny Nilsson.
Några av de egenproducerade hälsoshotsen.Bild: Tom Wall
Hon framhåller att allting produceras på plats. Bland annat egna hälsoshots.
– Det är sjukt mycket kärlek i maten.
Jenny Nilsson letade länge innan hon hittade den perfekta lokalen för verksamheten.
– Jag var först inne på Bruksgatan och Möllegränden. Men sen kände jag att flödet var väldigt bra här. Vi har två bra krogar alldeles här intill. Holy Greens och juicebaren ligger i närheten och det ett stråk där det passerar mycket folk. Både helsingborgare och turister, säger hon.
Hälsobaren finns på Kolmätaregränden i Helsingborg.Bild: Tom Wall
Ginger hälsobar öppnar under tisdagen 11 juli.
Gå till toppen