Helsingborg

Dag 4: Ostbevern – Roermond (Tyskland & Holland)

Ännu en heldag och många mil (18,6 för att vara exakt) genom Tyskland. Nämnde jag att det är ett stort land? ;). Men nu är vi äntligen i Holland, om än bara några hundra meter innanför gränsen!
Idag har vi cyklat på småvägar i norra utkanten av Ruhrområdet – mycket vackert, mycket grönt, och framförallt mycket majsfält. Trots att vi undvek de stora vägarna är det rätt mycket mer trafik än när vi cyklar mellan Allerum och Jonstorp, men vi håller oss på vår kant och de flesta bilister visar hänsyn. Idag slapp vi regn, men det har varit ganska mycket motvind, vilket ofta innebär att draglaget kämpar som djur och resten av klungan undrar varför det går så långsamt ;)
Oavsett vilket väder det är, är det viktigt att vi alla får i oss tillräckligt med vätska! I vår klunga ansvarar Jesper för att vi dricker var 10:e minut, oftare om det är varmt. Han meddelar paret längst fram att det är dags, och de bestämmer när det är läge (inte precis innan en korsning eller mitt i en brant backe). Signalen till resten av klungan är att man lyfter sin vattenflaska mot skyn och ropar Skål (det har hänt att det skrålats nån snapsvisa också)! Att vi dricker alla samtidigt är också en säkerhetsgrej – då är alla beredda på att det kanske blir lite vingel på sina ställen och att tempot minskar lite.
Anders i laget fyllde år idag och firades självklart med skönsång av hela laget. Serviceteamet hade även förberett en ”födelsedagsstol” åt honom till frukostfikat – där låg en blå peruk och en medalj som han med ett brett leende bar medan han käkade sina mackor.
Imorgon väntar något som vi sett fram emot med skräckblandad förtjusning – Mur de Huy. Denna mytiska backe som har en lutning på 26% på sitt brantaste ställe. Japp, den ska vi cykla uppför, inte för att vi måste det för att ta oss från A till B, utan för att vi vill. Jag blir trött bara jag tänker på det ;) Gonatt från Holland! Kolla till oss imorrn igen så får ni veta hur det gick.
/Lisa
Dagens etapp:
186 km
1079 höjdmeter
Gå till toppen