Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Kända svenska artister gör ovanligt gästspel på Via 95 i Helsingborg

"Det är första gången vi gör något sånt här tillsammans och det ska bli skitkul att få göra det i Helsingborg", säger Mange Schmidt.

Artisterna Petter och Mange Schmidt har känt varandra i många år och har bland annat samarbetat musikaliskt.
Detta i form av låten "Giftig" som släpptes som singel 2007.
Men både Petter och Mange Schmidt delar också ett stort intresse för mat och dryck. Och det är vad det kommer att handla om på Via 95 den 20 juli.
Mange Schmidt har – tillsammans med Via 95:s köksmästare Anders Martinsson – komponerat en meny och till den bidrar Petter med drycker från sin egen vinkollektion P.Lex.
– Jag och Petter har känt varandra i 25 år. Men det är första gången vi gör något sådant här tillsammans och det ska bli skitkul att få göra det i Helsingborg, säger Mange Schmidt.
Han gjorde själv ett gästspel på Nattkatten i höstas och det var då tanken föddes om att utöka idén och även få med kollegan Petter.
–Jag tog kontakt med Petter och han nappade direkt, säger Mange Schmidt.
Hur resonerade du när du komponerade menyn?
– Jag ville få till en street food-känsla. Fast lite uppgraderat, det är ju en restaurang vi befinner oss på. Sen var det viktigt att få med fisk och skaldjur, eftersom Via 95 ligger så nära havet. Sen har jag och Anders (Martinsson) också utgått från de viner som Petter valt.
Hur kommer du och Petter att agera under kvällen?
–Vi kommer att vara högst närvarande och röra oss ute bland gästerna. Dels för att presentera mat och dryck, men också för att prata och svara på frågor. Själv kommer jag att ha med min bok ("Street food") till försäljning. Vi ska se till att det blir en riktig helkväll.
Har du och Petter några tankar på att fortsätta det här konceptet?
– Det är inte alls omöjligt. Vi har ingenting bokat just nu, men om det faller väl ut tror jag absolut att det kan bli en fortsättning. Vi får se hur det går i Helsingborg.
Gå till toppen