Helsingborg

Olle Jönsson på Kulijuli: ”Får fortfarande alltid en kick”

Efter hundratusentals sålda album och 50 år av turnerande har Olle Jönsson fortfarande inte tröttnat på musiken.
– När jag går upp på scenen får jag fortfarande alltid en kick, säger han om tisdagens spelning på Kulijuli i Helsingborg.

Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson berättar att han har ett stort intresse för mode. Tyget till skjortan på bilden hittade han i Tyskland och lät en skräddare sy det till ett klädesplagg.Bild: Britt-Mari Olsson
Det var tredje gången som Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson uppträdde på Kulijuli på Grytan i Helsingborg, vilket är lika många gånger som han har spelat på Svt:s Allsång på Skansen.
Om han var tvungen att välja mellan de båda evenemangen står Kulijuli högt i kurs – inte minst eftersom att uppträda i direktsänd tv gör honom lätt nervös, förkunnar han.
– Nej, men det är ett väldigt bra evenemang det här och att som musiker få komma ut med sin musik är alltid trevligt, säger Olle Jönsson.
Förutom att spela själv uppträdde även Olle Jönsson med Gert Lengstrand (till vänster) och Nilla Nielsen (till höger).Bild: Britt-Mari Olsson
Under den andra Kulijuli-kvällen för året uppträdde förutom Olle Jönsson, även Agnes Frisk, Gert Lengstrand, Nilla Nielsen, Kim Bergkvist, Dennis Westerberg, Anders Mårtensson, Helsingborgsrevyn och Prebens Pågar.
Trots det lynniga vädret som föranledde konserten var uppslutningen stor – något Olle Jönsson tycker gör Kulijuli så speciellt.
– Även om evenemanget endast äger rum en månad om året lyckas det alltid dra mycket folk och bra artister, säger han.
Kvällen till ära framförde han en hyllning till den framlidne rocklegendaren Chuck Berry tillsammans med Gert Lengstrand och Nilla Nielsen.
Några minuter innan sju slutade regnet, men trots de spridda skurarna var uppslutningen stor.Bild: Britt-Mari Olsson
Utöver sitt Helsingborgsbesök – där Olle Jönsson förutom att spela på Grytan även passade på att "titta på lite fräcka kläder" – väntar framöver ett fullspäckat turnéschema.
– Egentligen borde jag kanske tackat nej till några spelningar, men så är man där igen. Jag tror lite grann att de flesta av oss har ett bekräftelsebehov. I alla fall jag har det, säger Olle Jönsson, men konstaterar snabbt:
– När jag går upp på scenen får jag fortfarande alltid en kick.
Agnes Frisk var en av de artister som uppträdde under tisdagens Kulijuli.Bild: Britt-Mari Olsson
Kulijuli i Grytan i Helsingborg Nilla NielsenBild: Britt-Mari Olsson
Kulijuli i Grytan.Bild: Britt-Mari Olsson
Kulijuli i Grytan Helsingborgs revynBild: Britt-Mari Olsson
Kulijuli i Grytan, Olle Jönsson och rocklegendaren och textmakaren Gert Lengstrand och Nilla NielsenBild: Britt-Mari Olsson
Kulijuli i Grytan Helsingborgs revynBild: Britt-Mari Olsson
Kulijuli i Grytan i HelsingborgBild: Britt-Mari Olsson
Läs alla artiklar om: Kulijuli 2017
Gå till toppen