Helsingborg

Dag 5: Roermond – Maillen (Holland & Belgien)

Hurra, hurra, hurra, hurra! Massor att fira idag :) Vår bästa Christian (ja, vi har bara en, men han är bra han) fyllde 40 och firades som sig bör! Det blev flera varianter av födelsedagsvisor i planerade stämmor (hmm?) under dagen och ett härligt pusskalas på hotellterassen på kvällen:
Vi har också cyklat en festlig sträcka väl värd att firas. Precis som igår hann vi med två länder. Först Holland där vi stundtals cyklade på vackra vägar längs med kanalerna, och sen genom den sköna, gröna (och havrefältgula) belgiska landsbygden. Det som inte var lika festligt var faktiskt vädret. Det regnade nonstop fram till lunch och den sista stunden tilltog vinden också – mycket oskönt, och vi var alla rätt färdiga när det var dags för paus. Men sen taggade vi till igen, det var ju snart dags för dagens höjdpunkt: Mur de Huy! Visst är ni nyfikna på att höra om Backen med stort B?! Den är med i flera klassiska cykellopp som går genom Belgien, och under lunchpausen kom vi fram till att “Kan elitcyklisterna så kan vi!”. Eeh? Minns inte riktigt resonemanget bakom det uttalandet, men det finns ju inget bättre framgångsrecept än tron på att man faktiskt kommer klara nåt!
Men den var brant och jävlig! Ni vet när man har lättaste växeln i, står upp och lägger all sin tyngd på tramporna, och ändå inte är helt säker på att man ska kunna dra runt dem. Men så går det ett tramptag till… och ett till… och bergsgetterna i laget som redan är uppe tjoar och peppar oss andra “Bara liiite kvar nu, ni fixar det!!”… och plötsligt planar det ut och man inser att man är uppe. Seger! Och sen blev det kramkalas och skratt och fotografering vid texten Huy som står på marken längst upp i backen.
Nu är vi på hotellet Chateau de la Poste, som faktiskt är ett riktigt slott och hur fint som helst. Imorgon kommer benen få känna på ännu fler backar när vi cyklar genom Ardennerna på väg mot Frankrike!
/Lisa
Dagens etapp:
151 km
1306 höjdmeter
Gå till toppen