Dygnet runt

Tio heta nöjestips i helgen

Vi har kollat vad som är på gång i nordvästra Skåne i helgen. Här är tio tips på olika evenemang.

Norah Jones på Sofiero
Vissa kritiker brukar nonchalant beskriva hennes musik som perfekt för parmiddagar i storstadsmiljö. Men det krävs nog lite mer än så för att sälja 50 miljoner album och vinna nio Grammys. Det här blir Norah Jones enda spelning i Sverige i sommar.
Sofiero i Helsingborg, söndag klockan 19.30.
Visfestival i Landskrona
Åter dags för visfestival i Landskrona. Och åter ett imponerande program med där rutinerade veteraner som Jan Hammarlund, Jeja Sundström och Evert Ljusberg varvas med nyare namn som Jenny Almsenius och Ödåkra-bördiga Matilda Magnusson.
Slottsparken i Landskrona, fredag och lördag, klockan 16–22.30.
Vernissage i Hasslarp
Ny utställning på konstnärsgården i Hasslarp. Den här gången med två kvinnliga konstnärer. I utställningen "A Reflection on Nature" visar Maria Berent färgstarka keramikfåglar bredvid Viktoria Ljungberg Hötzels detaljrika djurillustrationer i blyerts.
Glemme Art Center i Hasslarp, lördag klockan 12–17.
Ett av Maria Berents verk.
Klubb Ninties på The Tivoli
Fredagsklubben förvandlas till 90-talsdisco med massor av odödliga hits och one hit wonders. Dj i stora salen är Sticky Bomb och i Vinylbaren kör Putte Rokk. Kvällens två bästa 90-talsoutfits belönas dessutom med biljetter till 90-talsfesten i Malmö i sommar.
The Tivoli, fredag med insläpp från klockan 23.30.
Madame Butterfly på Krapperup
Madame Butterfly är Puccins mästerverk om geishan Cio-Cio San som förälskar sig i den amerikanske sjöofficern Pinkterton. Skånska Operans Lona Mohr Villadsen gör huvudrollen och Daniel Svensson sjunger Pinktertons roll.
Musikhallen på Krapperups slott, lördag och söndag klockan 18.
Jazz i Helsingör
Sugen på lite sommarjazz? På Toldkammerets innergård spelar de tre musikerna Poul Reimann, piano, Marc Davis, bas och Ole Bo på trummor. De bjuder på såväl jazz som soul, bossanova, funk och pop. Eventuellt också med gästartist.
Toldkammergården, lördag klockan 12–14.
Helltown Festival
Helltown Festival bjuder på åtta akter inom metalgenren. Allt från återförenade Sins in Vain till Chronus, Abandoned by Bears och Heartaches. Vill ni se och höra hur dagens metalscen låter är det här ett utmärkt tillfälle. Fri entré dessutom.
Grytan/Slottshagen, lördag klockan 15–22.35.
Premiär för Rock'n'rollklubben
MadMax och Soren från Nasty Mondays i Barcelona – där de funnits sedan 2005 – bjuder in till en annorlunda nattklubbsidé med dj's, livemusik, underhållning, film och mycket annat och skapar på så vis en mogen rock'n'rollklubb.
The Tivoli, stora salen, lördag med insläpp från klockan 23.30.
FO&O på centrecourten
Årets Swedish Open öppnar med en Kids day. Då finns bland annat chansen att gratis se pojkbandet FO&O, tidigare kända som The Fooo och The Fooo Conspiracy. Det blir även en rad andra aktiviteter under dagen.
Båstad tennisstadion, söndag klockan 13.
Dimman progrockfest
Musikkväll i den progressiva rockens tecken med banden Montgolfière, Ei Mour Mantra och Twin Pyramid Complex.
Kulturhuset Rebus, Gåsebäck, lördag klockan 20.
Gå till toppen