Helsingborg

Dag 6: Maillen – Charleville-Mezieres (Belgien & Frankrike)

Efter regn kommer sol, och jisses vad vi har fått mycket av den varan idag! Underbar cykling genom så vackert landskap att man inte kunde annat än att med jämna mellanrum släppa blicken från rumpan framför en och insupa härligheten runtomkring (och då har vi ändå rätt många snygga rumpor i laget ;)
Ett annat välkänt ordspråk är ju ”efter uppförsbacke kommer nerförsbacke”. Och ibland det omvända ;) Ungefär så kan man sammanfatta dagens etapp. Ardennerna. Man hör ju på namnet att det krävs många hästkrafter för att ta sig igenom detta extremt kuperade område. När tjattret i klungan avtar och allt man hör är sin egen allt tyngre andhämtning, då vet man att man är på väg uppför en seging. Men belöningen är väl värd kampen! Idag fick vi uppleva några riktigt härliga, långa utförskörningar – tänk dig att susa fram i 50 km/h utan ansträngning, ta ut avståndet till cyklisten framför och lyfta huvudet för att ta ett djupt andetag och bara njuta. Magiskt!
Ni som följer oss på Facebook och Instagram har säkert sett bilder på lagmedlemmar i en snygg gul kjol av plastremsor (med fina blommor i linningen). Den delas varje kväll ut till en ny person, som gjort nåt kul, klumpigt eller knäppt, och ska bäras hela dagen efter. Den personen får sedan bestämma vem som ska bära kjolen nästa dag. Man kan se det som ett straff, men även en ära! Idag var det Niclas som fick ha på sig kjolen och han gjorde det med stolthet – den åkte inte av på hela dagen.
Idag cyklade vi in i Frankrike och det känns nästan lite overkligt att det bara är två dagar kvar tills vi når Paris! Under veckan har jag flera gånger hört lagkamrater säga saker i stil med “Oavsett hur jobbigt vi har det på cykeln ibland, så är det inget emot vad barn med cancer och deras familjer går igenom!”. Det är bra att påminna sig själv om varför vi gör det här, och vilket viktigt bidrag vi kommer kunna överlämna till Barncancerfonden – allt känns plötsligt lite lättare då. Du som följer oss får jättegärna hjälpa till genom att swisha till 123 682 77 03. Visst vore det häftigt om vi kunde slå förra årets rekordinsamling i Sverige på nästan 19 miljoner kronor!?
Tack för idag, vi ses imorrn :)
/Lisa
Dagens etapp:
107 km
1742 höjdmeter
Gå till toppen