Helsingborg

Dag 7: Charleville-Mezieres – Crépy en Valois (Frankrike)

“Allons enfants de la Patrie, le jour de gloire est arrivé”… Med tanke på att det idag är franska nationaldagen var vi övertygade om att gatorna skulle vara fulla av firande fransmän med basker, baguette under armen och ett glas champagne i högsta hugg. Men icke! Det har varit spöklikt tomt på gator och i byar idag. Vi har ingen aning var alla var men inte var det på vägen mot Paris i alla fall.
Det var en lång och tuff dag på cykeln idag, men vad gör väl det när man får cykla genom pittoreska små byar och vackert landskap? Vädret var också på vår sida – massor av sol (och vi har redan glömt motvinden som näst intill tog död på minst ett draglag ;)
En av dagens höjdpunkter var när vi cyklade förbi ett solrosfält stort som Skåne och kaptenerna gav oss lov till att ta ett snabbt fotostopp:
Efter en intensiv träningsvår tillsammans och en hel vecka av att göra allt ihop känner vi i laget varandra ganska bra. Man vet vem som kommer tidigast och senast till morgonuppställningen, vem som vårdar sin cykel som om den vore ett spädbarn, vem som är mottaglig för uppmuntrande ord och vem som vill bli lämnad ifred, vem som peppar sig själv med ett “Håll käften och cykla!” när det är som jobbigast, vem som kan texten till ”Sista morgonen” med Niklas Strömstedt osv osv. Vi drar ogenerat ner cykelbyxorna inför varandra när det är kissepaus, pratar öppet om exakt var vi har skav eller ont, kan gråta en skvätt mot en lagkamrats axel när vi har en dåligt dag, och skratta ohämmat åt världens sämsta skämt. Vi är som en stor familj! Team Rynkeby Helsingborgs motto har alltid varit Laget före Jaget, men det är nog först nu, när vi känner varandra så väl, som vi till hundra procent kan praktisera det. Och det är en härlig känsla!
Vi är redo. Morgondagens sista etapp in till Paris är den kortaste på hela veckan, men den mest känsloladdade. Efter 120 mil genom Sverige, Tyskland, Holland, Belgien och Frankrike kommer vi nå målet, och sammanstråla med resten av de 1700 Team Rynkeby-cyklisterna, samt nära och kära som kommit för att välkomna oss fram.
Gonatt :)
/Lisa
Dagens etapp:
178 km
1939 höjdmeter
Gå till toppen