Ängelholm

Halvtid för sommarfritids

Under sommaren finns möjlighet till lek, hopp och studs i skejtparken vid Nyhem. På fredagen var det avslutning på första halvan av kommunens sommarlovsverksamhet.

Clara Gudmundsson Scheel krockar in i Viggo Franklin när sommarlovsverksamheten i skejtparken vid Nyhem bjöd på funball. Victor Gudmundsson Scheel får hjälp av fritidsledare Daniel Andersson.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
Sedan skolavslutningen har Ängelholms kommun hållit fritidsverksamhet i skejtparken vid Nyhem. I en förrådscontainer finns bland annat skateboardar, sparkcyklar, hjälmar, sällskapsspel och olika bollar att låna. Förutom skejtparken finns det både fotbollsplan och basketplan intill. Mest populärt har varit den uppblåsbara bassäng med en stor boll i som man kan gå in i och sedan gå som i ett ekorrhjul över vattenytan.
– Vi erbjuder mycket av det som finns att göra på fritidsgårdarna under terminerna. Här vid skejtparken finns vi på måndagar, onsdagar och fredagar. På torsdagar är vi i Skälderviken, säger fritidsledare Daniel Andersson.
Leia Tillgren och Ahmed Al Shamary går till attack mot varandra. Reda Al Shamary tittar på.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
På fredagen var det sista dagen för sommarfritids innan en tvåveckorspaus, för att sedan köra igång igen den 31 juli och hålla på fram till veckan före skolstart.
Halvtidsvilan firades med att barnen kunde testa så kallade funballs, stora bollar med en sele inuti som man kan spänna fast sig i och på så sätt "bli" en boll. Sedan kan man välja att bara studsa och rulla omkring på egen hand eller ge sig på kompisarna i de andra bollarna.
Leia Tillgren har kapsejsat. Då får man hjälp att hamna på rätt köl igen.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
– Det är första gången jag är här när det är fritids, men annars har jag varit på skejtparken några gånger tidigare. Funball har jag inte provat förr, men det var riktigt roligt, säger Clara Gudmundsson Scheel.
– Allra roligast är bassängbollen och funball är kul det med. Men nu ska jag skejta, säger Reda Al Shamary och rullar bort mot ramperna tillsammans med sin lillebror Ahmed.
Reda Al Samary och hans bror Ahmed gillar att åka skateboard. Men allra roligast på sommarlovsverksamheten är den uppblåsbara bassängen med en boll man kan vara inuti och gå som i ett ekorrhjul över vattenytan, tycker Reda.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
Ahmed och Reda Al Shamary i skejtparken vid Nyhem.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
Gå till toppen