Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Hennes motiv kommer inifrån

Visst kan man blanda grafik med måleri. Det bevisar Kristina Thun, som nu ställer ut sina verk på Galleri Moment i Ängelholm.

Kristina Thun ställer ut i Ängelholm för första gången.Bild: Emelie Malmros
Kristina Thun är verksam i Borås, och ställer nu ut i Ängelholm för första gången. Men hon har anknytning till kommunen, även om det är mer än tio år sedan hon studerade på konstskolan i Munka Ljungby.
Hon jobbar främst med grafik, men använder sig av blandteknik. Hennes litografier har inslag av akryl och blyerts.
– Många gånger kan jag känna att jag inte blir färdig med bilden i den grafiska processen. Då tar jag hem den till ateljén och går vidare, säger Kristina Thun.
Bild: Emelie Malmros
Hon upplever att det är en oskriven regel inom grafik att man inte får blanda tekniker.
– Nu har jag kommit över det. Allt är tillåtet.
På lördagen, 15 juli, öppnar hennes utställning på Galleri Moment i Ängelholms stadsbibliotek, med vernissage mellan klockan 11 och 14.
Motiv som går igen i hennes verk är hus, landskap, träd och stubbar. Motiven kommer inifrån.
– Jag kan inte peka på vad jag inspireras av. Livet och vardagen, det är det som filtreras och kommer ut. Alla konstnärer har olika motiv som återkommer och omvandlas, säger Kristina Thun.
Nästa år väntar utställningar i Karlskoga konsthall och Linköpings konsthall för Kristina Thun, men kommande höst och vår pausar hon från utställningar och fokuserar på sin konst.
Utställningen på Galleri Moment visas fram till den 5 augusti.
Gå till toppen