Landskrona

Kärlek och skratt på visfestivalen

Oroliga blickar mot himlen byttes mot soliga leenden när de hotfullt mörka molnen visade sig hålla tätt.
– Detta är mitt livs första visfestival. Lite tur ska man ha, sa Lena Andersson med maken Kenneth vid sin sida.

Lena Andersson trivdes på första visfestivalen med maken Kenneth. "Tur med vädret har vi också", konstaterade paret.Bild: Rickard Dighammar
Fem minuter före klockan fyra regnade det som om himlen stod öppen. Men bara några minuter senare hade någon däruppe stängt av duschen.
Och när den kända artistduon Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd gick på scen som andra akt efter visgruppen Den Gyldene Freden kunde man till och med ana stänk av soul i musiken.
Kontinental sådan, inte minst i Jan Sigurds franska översättning av Arne Roos gamla örhänge "Rosen".
Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd underhöll med skånsk humor och fransk soul.Bild: Rickard Dighammar
Återförenade i kärlek och med en påse blandat bestående av både musik och skratt – så presenterades paret och de levde upp till förväntningarna.
Annars var det nog en annan slitstark artist som många i publiken väntade mest tålmodigt på.
Annika och Thomas Helgesson hade kommit mest för Dan Hylander. "Nostalgiskt att höra honom efter alla år", tyckte paret.Bild: Rickard Dighammar
– Dan Hylander. Han har hållit på hela mitt vuxna liv, så det är ju rent nostalgiskt att höra honom här, tyckte Thomas Helgesson.
Hustru Annika gillar också Hylander, men paret förnekar att de har någon gemensam kärlekshistoria dold i hans rika låtskatt.
– Vi bara gillar hans musik tillsammans, sa Annika Helgesson och skålade med maken i medhavt rött vin.
Gillar all sorts musik – Peter Lenander njöt av underhållningen.Bild: Rickard Dighammar
Peter Lenander, i stiliga rastaflätor, var på visfestival i Landskrona för första gången av tre möjliga och njöt av tillställningen.
– Allt är bra, jag gillar många sorters musik. Visor också såklart, sa han.
På programmet under fredagen fanns också namn som Bellmantolkaren Eric Sandberg, trubaduren Jan Hammarlund och sångerskan Nilla Nielsen.
Bellmantolkaren Eric Sandberg väntade på entré.Bild: Rickard Dighammar
På lördagen fortsätter festivalen med bland andra läkartrubaduren Henrik Widgren, vissångerskan Jejja Sundström och trubaduren Ewert Ljusberg.
Gå till toppen