Dygnet runt

Simon Peyron från Outtrigger släpper sin solodebut

"Jag är extremt stolt över låten."

Simon Peyron.Bild: Olov Tegby Frisk
Våren 2014 lämnade metalbandet Outtrigger från Helsingborg tillvaron som relativt okänt lokalt band för att slå igenom på bred front. Det tack vare medverkan i Melodifestivalen med låten "Echo".
"Echo" tog sig vidare till andra chansen, men missade finalen. Tack vare framgången fick Outtrigger chansen att turnera runt om i landet och spela in debutalbumet "The last of us".
Efter ännu ett hektiskt år valde Outtrigger att ta en paus. Bland annat på grund av ekonomiska orsaker.
– Men vi har aldrig splittrat bandet. Det ligger bara på is. Outtrigger är så himla mycket av min identitet och jag skulle jättegärna vilja göra något med bandet framöver, säger Simon Peyron.
– Det var bara det att inte funkade just då och dessutom är vi numera så utspridda. Men vi har fortfarande en väldigt speciell kemi och relation.
Det som gäller för Simon Peyron just nu är solokarriären. Efter Outtrigger satsade han på att bli producent och låtskrivare, något som han också kan livnära sig på numera.
Men längtan efter att släppa något eget har alltid funnits där och i dag finns låten "Breaking up" tillgänglig.
– Jag har alltid satt en hög ribba och det är därför som det har tagit två år innan jag nu släpper min första sololåt, säger Simon Peyron.
– Under de här åren har jag säkert skrivit uppemot 100 låtar till mig själv och andra artister. Men för mig handlar det om att alla parametrar måste kännas rätt och det gör det nu. Jag är extremt stolt över låten.
Han beskriver "Breaking up" – som han skrivit tillsammans med Josef Melin – som en poplåt, där han utgått från sina egna rötter.
– Jag har gjort mycket analys om vad jag själv går igång på och vad som är mina starka sidor. Jag vill inte släppa någon billig tuggummiballad, utan det ska vara något som gör att folk känner igen sig från det jag har gjort tidigare.
Malin Olsson.Bild: Björn Lindgren/TT
Det har också hänt mycket annat positivt i Simon Peyrons liv. I våras blev han pappa tillsammans med sambon Malin Olsson. Känd som programledare för bland annat SVT:s serie "Vem bor här?".
– Det är fantastiskt. Så mycket bättre än vad jag hade trott. Jag har verkligen bara njutit av den här första tiden med lilla Blanka, säger Simon Peyron som även reflekterat en hel del över föräldrarollen:
– I grunden tror jag att det handlar om sunda värderingar och mycket kärlek. Då blir man en bra förälder.
Närmast för Simon Peyrons del väntar några gig i Turkiet. Och så ska han ha lite sommarledigt tillsammans med familjen.
– Sen kommer jag att släppa fler låtar. När är inte bestämt ännu. Och jag hoppas förstås också få komma ut och spela.
Gå till toppen