Sport

Skyttekung blir klubbens dyraste inköp

Återvändaren Joakim Larsson ska spetsa Åstorp/Kvidinges allsvenska offensiv.

Joakim Larsson återvänder till Åstorp/Kvidinge inför den allsvenska comebacken.
Åstorp/Kvidinge fortsätter att rusta inför sin allsvenska comeback och nu har klubben gjort klart med sitt dyraste inköp hittills. Joakim Larsson hämtas från kvalmotståndarna Röke och tränaren Conny Camper kan äntligen pusta ut.
– Joakim stod högt upp på min önskelista, men han hade ett år kvar på sitt kontrakt så det var tuffa förhandlingar mellan klubbarna. Skönt att vi äntligen kunde hitta en lösning.
Camper vill inte gå in på några summor, men för Åstorp/Kvidinge handlar det här om en "jättedyr" affär.
– Vi brukar inte köpa loss spelare, men nu fick vi göra det och det blir vår dyraste övergång. Men vi ser Joakim Larsson som väldigt viktig, så vi ville verkligen få loss honom.
Den 26-årige anfallaren spelade allsvenskt i Åstorp/Kvidinge för ett par år sedan – "Han var poängbäst då, så vi vet vad vi får" – och under alla sina säsonger i Röke har Joakim Larsson öst in poäng. Under karriären har det dessutom blivit en sejour i Schweiz.
– Joakim passar perfekt in hos oss, han är inte bara målfarlig utan han har också en fysik som vi kanske saknat.
Åstorpstränaren erkänner annars att förlusten av Pontus Sjöberg till Höllviken; en försäljning som till viss del täcker upp Larsson-köpet, är ett avbräck. Men ett par forwards skolas om till backar och ytterligare ett eller två nyförvärv är på gång. Camper räknar rentav med att Fabian Hansson, som testat SSL-spel, ska bli klar när som helst.
– Fabian har bestämt sig för att flytta hem, men förhandlingarna med Varberg är inte riktigt klara. Det bör dock inte vara några problem.
På plussidan står sedan tidigare Joakim Larssons Röke-kompis Jacob Eliasson, samt Mickey Carlsson, Willands, och uppflyttade Eddie Ikonen.
– Det ser riktigt bra ut och killarna kör sommarträning på ett sätt jag aldrig varit med om, försäkrar Conny Camper.
Gå till toppen