Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

BoIS skriver treårskontrakt med 15-åring

Landskrona BoIS åker till Göteborg med en ny A-lagsspelare i truppen. Kevin Jensen har skrivit treårskontrakt och det finns en person i hans närhet som gläds extra mycket.

Agim Sopi har valt att satsa på 15-årige Kevin Jensen.Bild: MATHILDA AHLBERG
Kevin Jensen kom från Billeberga till Landskrona för tre år sedan och började då i klubbens U15- lag. Han tog sig sedan via U16- till U19-laget och blev snabbt uppflyttad för att börja träna med A-lagstruppen. Först sporadiskt men sedan två månader tillbaka permanent. I dagarna skrev han ett A-lagskontrakt med klubben som sträcker sig över tre år.
– Det är det man har velat så det känns såklart bra. Nu vet man att man är på väg någonstans, säger 15-åringen.
Han är yttermittfältare och föredrar att spela på vänsterkanten, men Agim Sopi har också testat honom i försvaret. Kevin Jensen ser snabbheten och spelförståelsen som sina största styrkor. När han gjorde A-lagsdebut i BoIS DM-match mot Helsingborg Östra i maj visade han också att han kunde göra mål då han prickade in två stycken.
– Det kändes skönt. Det var en bra start på vägen att få göra mål i sin debut.
Kevin Jensen spelade även i DM-matchen mot Bromölla och har suttit på bänken i några matcher i serien. Han är en av de uttagna spelarna till BoIS match mot Assyriska.
– Bara man blir uttagen i truppen så vet man att det inte är så stort gap mellan att sitta på bänken och springa ute på planen. Det får en att vilja utvecklas mer och till slut komma in på planen och bli startspelare.
Tanken är att han ska fortsätta spela med U19-laget för att få matchtid.
– Mitt mål är att komma in i någon match i division 1. Sedan när det blir vet jag inte.
En person som jublar högt över Kevin Jensens A-lagskontrakt är hans morfar, Lars-Göran Andersson, som spelat i BoIS och som också var assisterande tränare under Kurt Stendahls ledning.
– Han blev riktigt glad. Det är i BoIS han har sitt hjärta, det är randigt.
Landskrona har redan mött Assyriska på hemmaplan denna säsong. Då blev det vinst med 2-0 mot Göteborgslaget som ligger näst sist i tabellen. En seger på bortaplan betyder att BoIS-spelarna går på sommarsemester som serieledare. Laget spelar inte match igen förrän den 2 augusti borta mot Kristianstad i DM. Nästa seriematch är hemma mot Husqvarna den 20 augusti.
Fakta

Inför Assyriska–BoIS

AKTUELLT

Kevin Jensen ersätter Saber Azizi som har problem med ryggen. I övrigt är truppen densamma som mot Oskarshamn senast. Edafe Egbedi är ljumsskadad och deltar inte.

TRUPPEN

Ivo Vazgec, Amr Kaddoura, Dennis Olofsson, Philip Andersson, Viktor Svensson, Philip Ljung, Alexander Tkacz, Igor Arsenijevic, Måns Ekvall, Thierry Zahui, Daniel Ask, Filip Pivkovski, Rasmus Alm, Kevin Jensen, Edwin Condrup, Ojevwe Akpoveta, Adi Nalic, Karim Sadat.

Gå till toppen