Helsingborg

Dag 8: Crépy en Valois – Paris (Frankrike)

Vi gjorde det! Vi cyklade hela vägen från Helsingborg till Paris som ett lag. Vissa har kämpat som djur medan andra haft en enklare resa, men vi har peppat och hjälpt varandra att klara det.
Vi fick en halvtimmes sovmorgon idag eftersom vi bara skulle cykla 7 mil.  Innan vi stack iväg hann vi med att sjunga för Rynkebyveteranen och servicekungen Willy, som fyller hela 70 år idag! Grattis! :)
Lugnt och städat men med stor förväntan trampade vi närmre och närmre staden. Liksom igår sken solen på oss när vi för sista gången trampade mellan de nu så välbekanta havre- och majsfälten. Det blev en tidig lunch efter några mil och vi passade på att piffa oss lite inför ankomsten till Paris:
De sista 2 milen mot samlingsplatsen Prairie du Cercle Sud gick på cykelvägar längs med en kanal och det kändes som en evighet innan vi svängde in mot parken. Jisses vad det pirrade i magen när vi cyklade in och folk stod till höger och vänster och hejade och viftade med flaggor! Gulklädda cyklister överallt, uppsluppen stämning, och så försökte man spana efter sina anhöriga. Och sen blev det såklart kramkalas deluxe – både med familj och vänner och inom laget! Vi fixade det :)
Om det inte framgått tidigare så vill jag lyfta fram vilken fantastisk resa det är att vara med i det här projektet. Det ryktas att vissa anhöriga kallar oss för en sekt, men det kan jag stå ut med ;) Vi är ett bevis på vad som händer när man sammanför en hel drös drivna, sociala, öppna, samarbetsvilliga, generösa människor med stort hjärta och viljan att kämpa för en god sak. Det blir magiskt! Om du som läser haft minsta tanke på att söka till nästa år, kör på bara, tveka inte.
Här sätter vi punkt för en minnesvärd vecka och tackar alla som följt, stöttat och peppat oss längs vägen – det betyder massor! Insamlingen till Barncancerfonden pågår trots att vi cyklat klart, så swisha gärna en slant om du har möjlighet: 123 682 77 03. Vårt nästa evenemang är Barncancertrampet i Helsingborg den 19 augusti – hoppas vi ses då! Kraaaam och Au Revoir.
/Lisa
Dagens etapp:
71 km
497 höjdmeter
Gå till toppen