Ängelholm

Lurade till sig varor med falska körkort - får två års fängelse

En ängelholmare döms för flera fall av grovt bedrägeri. Han har bland annat lurat till sig elektronik och andra varor för hundratusentals kronor.

Två år fängelse blir straffet för en 27-årig ängelholmare som stod åtalad bland annat för att ha lurat till sig pengar och varor för stora belopp.
Brotten har begåtts under 2017. Ängelholmaren har använt sig av falska körkort. Vid flera bedrägerier har han utgett sig för att vara andra personer och tagit upp eller försökt ta upp krediter i deras namn. På så vis har han handlat bland annat elektronik och möbler för belopp på upp till 75 000 kronor.
Bland annat har han handlat för nära 60 000 kronor hos Ekeby möbelaffär. Han har också handlat för liknande belopp hos Elgiganten och Media Markt.
Bland bevisningen finns bland annat övervakningsbilder från några av butikerna.
27-åringen har också handlat kläder på nätet genom att utge sig för att vara en person som han är bekant med, med hjälp av en fejkad mejladress. Ett brott som han nekat till. 27-åringen döms även för att han fört över pengar från en annan bekants bankkonto, som han hade tillgång till.
Ängelholmaren är tidigare dömd för liknande brott. Han har varit frihetsberövad sedan i april.
Han döms nu bland annat för nio fall av grovt bedrägeri och flera fall av försök till bedrägeri. Han har också gjort sig skyldig till brukande av falsk urkund och olovlig identitetsanvändning.
Dessutom döms han för olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.
27-åringen ska också betala skadestånd på totalt flera hundra tusen kronor till 16 drabbade företag, banker och privatpersoner.
Gå till toppen