Ängelholm

Tufft smink och rasande torn på Stora Barnkalaset

Ansiktsmålning, drickabacksklättring och ballongfigurer var bara några av sakerna som barnen fick prova på gratis i Hembygdsparken i Ängelholm.

Strax går det åt pipan. Måns Dahlgren lägger upp den trettonde drickabacken som också blir den sista innan tornet rasar. Men det blev ändå ett av de högsta under Stora Barnkalaset i Hembygdsparken i Ängelholm på lördagen.Bild: MATHILDA AHLBERG
Ett återkommande inslag i Ängelholm på sommaren är Stora Barnkalaset som Ballongteatern och Rädda Barnen bjuder in till. På lördagen var det dags igen och hundratals barn med medföljande föräldrar hade tagit sig till Hembygdsparken.
Alicia Warnholtz valde en fjäril som ansiktsmålning.Bild: MATHILDA AHLBERG
– Alla aktiviteter är gratis för barnen. I familjer med flera syskon kan det annars ofta bli väldigt dyrt om alla ska få prova på. Därför känns det fantastiskt att ge alla barn allt detta under en hel dag, säger Petra Sahlvall från Rädda Barnen Ängelholm-Båstad.
Julia Toft blir ansiktsmålad under Stora Barnkalaset i Hembygdsparken i Ängelholm.Bild: MATHILDA AHLBERG
Kön till ansiktsmålningen är lång, så då får bland andra Alicia Warnholtz och syskonen Julia och Victor Toft bra med tid att välja mellan alla varianter som finns på tavlan.
– Och det blev ju jättebra, konstaterar Julia Toft efteråt.
Victor Toft valde ett ormmotiv. Anna Lundberg håller i penseln.Bild: MATHILDA AHLBERG
Mot parkeringen till är det drickabacksklättring, något som introducerades på Stora Barnkalaset förra året. Tioårige Måns Dahlgren lyckas langa upp sig på hela 13 backar innan det rangliga tornet rasar och han får gunga och studsa i säkerhetsselen. Tvillingbrodern Willes försök är något blygsammare, redan efter sex backar går det snett.
Måns Dahlgren hänger i säkerhetsselen strax efter att hans 13 drickabackar höga torn rasat ihop.Bild: MATHILDA AHLBERG
– Det känns okej ändå. Det var ju roligt i alla fall. Jag har aldrig gjort just det här med drickabackar tidigare, men något liknande på en äventyrspark i Borås, berättar Wille Dahlgren.
Wille Dahlgren tycker det där med drickabacksklättring är rätt skoj ändå, trots att det inte gick lika bra som för brodern Måns.Bild: MATHILDA AHLBERG
Wille Dahlgren bygger på sitt drickabackstorn.Bild: MATHILDA AHLBERG
Vuxna får också ha skoj på Stora Barnkalaset, fast inte lika mycket som barnen. Petra Sahlvall från Rädda Barnen Ängelholm-Båstad får nöja sig med att blåsa såpbubblor.Bild: MATHILDA AHLBERG
Gå till toppen