Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Allerumstjej satsar på islandshästar

Ett guld och ett silver för 14-åriga Kajsa Lundgren i juniorklasserna under islandshäst-SM nyligen. Nu satsar Kajsa framåt mot de nordiska mästerskapen.

Kajsa Lundgren tillsammans med sina islandshästar Njáll och Teita utanför stallet vid borgen på Kulla Gunnarstorp norr om Helsingborg. Kajsa tog guld med Njáll och silver med Teita under SM nyligen.Bild: MATHILDA AHLBERG
Kajsa Lundgren från Allerum tog guld i klassen Tölt T8 junior med hästen Njáll fra Krafla och silver i Tölt T1 junior med hästen Teita från Stormsund under de svenska mästerskapen för islandshästar i Eskilstuna. Islandshästar är så kallade passgångare och tölt är den gångstil som mest förknippas med rasen, som är ganska liten men kraftfull.
Kajsa Lundgern och hästen Njáll fra Krafla tog guld i klassen Tölt T8 junior under islandshäst-SM nyligen.Bild: Josefin Lahtinen
Kajsa Lundgren tränar ofta på Kulla Gunnarstorp och har stall strax intill den gamla borgen, där HD också träffar henne.
– Mitt stora mål just nu är att bli uttagen till de nordiska mästerskapen nästa år. Och eftersom man får tävla i VM från det att man är 16, så hoppas jag kunna komma med där 2019.
Närmast på tävlingsschemat står bland annat den internationella inomhustävlingen för islandshästar under Scandinavian Horse Show i Jönköping i oktober.
Varför blev det just islandshästar?
– Det är mammas "fel". Jag spelade först fotboll som pappa och min syster. Mamma jobbar här på Kulla Gunnarstorp och har hållit på länge med islandshästar, och så började jag hänga med henne till stallet och fastnade för det. Nu kan jag inte tänka mig någon annan sorts häst, säger Kajsa Lundgren.
Gå till toppen