Sport

Assyriska utmanade – men BoIS vände och vann

Landskrona hamnade i underläge trots att de var en man mer. Men efter en snabb kvittering innan halvtidsvilan lyckades de vända matchen i andra halvlek.

Thierry Zahui låg bakom tre av BoIS mål i matchen mot Assyriska.Bild: MATHILDA AHLBERG
Det var Assyriska som hade matchens första chans när de redan efter tre minuter fick en frispark i bra läge. Den skruvades över mål och därefter tog BoIS över mer och mer av spelet. Filip Pivkovski slog en fin passning till Karim Sadat som blev avvinkad för offside. Minuten senare var det precis att en Assyriska-försvarare hann emellan när Karim Sadat fick ett nytt bra läge. Matchklockan hade då ännu inte passerat tio minuter. Efter en kvart kom matchens dittills bästa chans när Dennis Olofsson kom ensam på högerkanten och kunde avsluta på nära håll, men 0-0 höll i sig.
Filip Pivkovski hade ett avslut strax utanför mål i mitten av första halvlek. Assyriska fick en man utvisad och BoIS hamnade i numerärt överläge efter 25 minuters spel. Laget fortsatte att pressa på, men Assyriska var inte ofarliga.
Efter en halvtimmes spel blev det kaosartat i BoIS straffområde och Ivo Vazgec tvingades till en dubbelräddning. Strax därefter blev det farligt runt BoIS-målet igen och Philip Andersson lyckades avvärja ett friläge i sista stund. Innan halvtidsvilan kunde Assyriska ta ledningen efter slarv i BoIS-försvaret. Men det dröjde inte många minuter innan Karim Sadat kvitterade genom en nick från nära håll.
1-1 var resultatet i halvtid.
BoIS inledde starkt i andra och skapade dubbla chanser redan efter fem minuter. Tio minuter in i halvleken fick först Karim Sadat en bra chans och sedan hamnade Filip Pivkovski i ett friläge. Men en storspelande David Asmar i Assyriskamålet stod i vägen. Därefter fick Landskrona frispark i bra läge och Thierry Zahui gjorde inga misstag när han skruvade in bollen.
BoIS fortsatte att satsa framåt, men Assyriska var inte ofarliga i offensiven. I den 70:e minuten fick Landskrona straff efter att Rasmus Alm tagit sig igenom Assyriskas försvar men blivit nedriven precis innan avslutet. Thierry Zahui satte säkert 1-3 från straffpunkten.
Bara minuter innan slutet friställde Thierry Zahui Dennis Olofsson på mållinjen och 1-4 var ett faktum. Resultatet gör att BoIS tar sommaruppehåll som serieledare.
Läs alla artiklar om: DIVISION 1 2017: Assyriska BoIS
Gå till toppen