Ängelholm

Nioåringens förslag: Bygg en ny inlinesplan i Ängelholm

Nuvarande planen är dålig och ligger isolerat. Vid Brännborns finns en tom plats som skulle kunna funka jättebra för en ny inlinesplan. Viktigt för en hockeystad som Ängelholm, tycker idékläckaren.

Bernhard Göransson på den asfaltplan som han och hans kompisar är hänvisade till när de ska spela inlineshockey.
Bernhard Göransson är nio och spelar ishockey i Rögle BK. På sommaren finns det inga träningsmöjligheter på is i Ängelholm och därför spelar Bernhard och hans hockeykompisar så kallad inlineshockey istället. De är hänvisade till en plan i Nybroskogen nära roddklubben, men den lämnar mycket övrigt att önska.
– Där är skog runt om och inget staket och vi kan inte hitta bollen när den hamnar utanför plan. Dessutom är det svårt att åka inlines på den dåliga asfalten, säger Bernhard Göransson.
Bernhard har sett ut en tom plats på Brännborn Center som inte verkar användas till någonting just nu och som han tycker skulle vara ett utmärkt ställe att ha en inlinesplan på med sarg och allt. Han hoppas få ihop sponsorer och har gjort en Youtube-film för att få stöd till sin idé.
– Ängelholm är en ishockeystad och då är det synd att det inte finns någon bra plats där man kan träna på sommaren, säger Bernhard Göransson.
Brännborn Fastigheter äger marken som den tänkta rinken ska ligga på.
Bernhard Göransson har sett ut en tom plätt på Brännborn Center som han tycker skulle kunna passa för en inlinesplan.
Gå till toppen