Helsingborg

Efter mardrömsstarten på sommarlägret – så kompenseras familjerna

En dubbelbokning av Fritid Helsingborg gjorde att de tio barnfamiljernas sommarläger fick en fiaskoartad start och istället fick förläggas i en för liten stuga där alla inte fick plats. Nu kompenseras de drabbade familjerna av Helsingborg stad.

Den inplanerade lägerhelgen fick en kaosartad start när Fritid Helsingborg hade råkat dubbelboka lägerstugan i Skånes Fagerhult.Bild: Rickard Dighammar
Det var under fredagen som de 50 familjevännerna från Bjuv, Helsingborg och Göteborg begav sig mot lägerstugan i Skånes Fagerhult för vad som skulle bli sommarens höjdpunkt.
Här skulle de paddla kanot, ha picknick på en ö, grilla, gå tipspromenad och umgås med varandra.
Läs mer:Enhetschef tvingades skjutsa tio barnfamiljer genom Skåne efter dubbelbokning
När de anlände till stugan, vilken de bokade av Fritid Helsingborg vintern 2016, befann sig där redan ett sällskap på 16 personer. Detta sällskap hade i sin tur också bokat stugan och fått en muntlig bekräftelse på detta, berättade de för HD och Sydsvenskan i fredags.
Fritid Helsingborg kallades därför in för att reda ut vad som hade skett och det hela slutade med att tjänstemän fick skjutsa de tio barnfamiljerna till Barnens paradis, vilket är en lägerplats mellan Billesholm och Stenestad.
Christel Hermansson och hennes 49 vänner blev lotsade till Barnens paradis, en lägerplats mellan Billesholm och Stenestad, istället för att tillbringa helgen i Skånes Fagerhult.Bild: Rickard Dighammar
När tidningen når Christel Hermansson, en av de 50 personerna som fick bo på Barnens paradis, under söndagen har sällskapet lämnat platsen och avslutat helgen i förtid.
– Det blev väldigt tråkigt väder idag [söndag] och stället där vi fick bo på rymde inte alla personer inomhus samtidigt. Så länge det var fint väder var det inga problem men stället var inte anpassat för så många, säger hon och fortsätter:
– Vi fick lösa det ändå. Barnen har fått sova på madrasser på golvet och några har fått ligga skavfötters. Men det hjälper inte att sura och bara tänka på det. Vi har haft jätteroligt ändå och tänkt om utifrån det som var planerat och gjort sådant vi hade möjligheter till istället.
I fredags meddelade Mahmoud El-Ramid, enhetschef på Fritid Helsingborg att en dubbelbokning hade skett och att alla familjerna skulle kompenseras på något vis för deras förlorade helg. Christel Hermansson berättar att de nu är garanterade att få tillbringa midsommarhelgen i lägerstugan i Skånes Fagerhult.
– Vi har också sagt att vi vill ha en helg nu ganska snart på någon av lägergårdarna där det finns möjlighet för paddling, eftersom vi inte kunde paddla nu. Innan idag var han [Mahmoud El-Ramid] och pratade med oss och skulle återkomma med när det finns möjlighet att vara på någon av dessa stugor, säger hon.
Gå till toppen