Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hundra krabbor gav vinst i Magnarps krabbmete

En av sommarens deltävlingar i Naturskyddsföreningens krabbmete hölls på söndagen i Magnarp. Vinnarna får delta gratis i säsongsfinalen i Vejbystrand.

Dåligt väder, men det hindrade inte krabbmetartävlingen i Magnarps hamn på söndagen.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
Ett trettiotal personer, mestadels barnfamiljer, hade trots det småbråkiga regnvädret tagit sig till hamnen i Magnarp för söndagens krabbmetartävling. I drygt tio år har Naturskyddsföreningen i Ängelholm hållit en krabbmetartävling i Vejbystrand i augusti och sedan några år tillbaka har det också hållits deltävlingar på andra ställen i kommunen.
Kristin Johansson från arrangören Naturskyddsföreningen tittar på när Oscar Andersson hjälper sonen Marley Wester-Andersson med ett napp.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
– Det är egentligen två tävlingar i en, dels vem som fångar störst krabba, dels vem som fångar flest, säger Kristin Johansson från Naturskyddsföreningen Ängelholm.
Laleh Wester-Andersson har fått en ganska stor krabba att nappa. Pappa Oscar Andersson hjälper till och Märta Hammar ser på.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
Det finns nästan lika många sorters bete som det finns deltagare. Räkor är populärast, men många använder stycken av plattfisk, fiskrens eller bacon. Köttbullar och till och med Röglekorv förespråkas av vissa för att få krabborna att nappa.
– Jag tror på löken i köttbullarna, säger Karlo Helgesson om sitt val av bete.
Karlo Helgesson försöker fresta krabbor med köttbullar. Ines och Helena Helgesson övervakar.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
– Det viktigaste är att det luktar, så att de blir lockade. Krabbor är opportunister och äter allt som kommer i deras väg, berättar Kristin Johansson.
Laleh Wester-Andersson försöker få tag på en rymling. Hon vann till slut storleksklassen med en krabba på 6,5 centimeter över ryggen. Lillebror Marley tittar på.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
Söndagens vinnare blev till slut Laleh Wester-Andersson som drog upp största krabban, 6,5 centimeter bred över ryggen, samt Filip Johansson som till slut hade 100 krabbor i sin hink.
Filip Johansson på väg mot de 100 krabbor som gav seger i mängdklassen.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
Vinnarna i deltävlingarna får delta gratis i finalen i Vejbystrand den 13 augusti, men finalen är också öppen för alla andra mot en avgift på 20 kronor.
Kristin Johansson för protokoll över mängd och storlek.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
Fångsten räknas efter slutsignalen.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
Efter räkning släpps krabborna ut i frihet igen.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
Laleh Wester-Andersson och Filip Johansson, lite frusna men glada vinnare i krabbmetet i Magnarp.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
Gå till toppen