Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Norah Jones-fansen intog Sofiero: ”Hon är en stor del av mitt liv”

Samtidigt som söndagens regnväder lättade upp äntrade Norah Jones scenen på Sofiero med sin jazzinfluerade och avslappnade pop. För vissa av de många besökarna var detta konsertsommarens höjdpunkt.

Norah Jones spelade på Sofiero under söndagskvällen.Bild: Mathilda Ahlberg
– Ja, gud. Alltså när jag fick höra att hon skulle komma hit. Jag kunde inte fatta det. Konsertbesökaren Noor Mezher tittade på Bahaa Mezher, han som för några månader sedan hade kommit med den glada nyheten om att hennes idol skulle komma till staden. De befann sig under ett träd på en filt med snacks och läsk, nästan längst framme vid scenen.
Läs mer:Bildextra: Norah Jones spelar på Sofiero – se alla bilder här
– Jag lyssnar på alltid på henne. När jag är på jobbet och ska få inspiration till något projekt, när jag ska slappna av om jag är stressad eller när jag lagar mat eller dricker vin. Hon är en stor del av mitt liv, fortsätter Noor Mezher.
Noor Mezher och Bahaa Mezher är båda två Norah Jones-fans. När det annonserades att Norah Jones skulle spela i Helsingborg överraskade Bahaa Mezher Noor Mezher med konsertbiljetter.Bild: Mathilda Ahlberg
Det var under söndagskvällen som världsartisten Norah Jones – bland annat känd för låtar som "Come away with me" och "Chasing pirates" – spelade på Sofiero. Även om en stor del av dagen hade präglats av hällregn och sidvind, lät sig inte besökarna påverkas av det dystra vädret.
Framför scenen var det fullt med folk med picknick-korgar på filtar. Just Norah Jones musik är något som passar extra bra till den inramningen, enligt konsertbesökaren Beatrice Zetterberg.
– Det är avslappnande, lite jazzigt. Jag gillar verkligen hennes röst, säger hon och får medhåll av sina kompisar.
– Sen skriver hon sina låtar själv. Det uppskattar jag verkligen, säger Cristina Berguez.
Fredrik Carnert, Margareta Hvarfven, Jan Hvarfven, Lovisa Carnert och Petra Carnert var alla på plats för att se Norah Jones.Bild: Mathilda Ahlberg
Vid en filt strax bredvid befann sig tre generationer av släkten Hvarfven Carnert som hade dukat upp en diger kvällsmåltid med potatissallad och grillspett.
Farfar Jan Hvarfven och barnbarnet Lovisa Carnert hade för en tid sedan uppträtt tillsammans med en tolkning av låten "Don't know why" på en konsert och hade därefter fortsatt att lyssna på artisten. Låten som Lovisa Carnert – som är släktens största Norah Jones-fan – såg fram emot mest var just "Don't know why".
Samma låt hoppades även Linnea Andersson på att få höra. Hon befann sig längst framme vid scenkanten minuterna innan konserten drog igång. Längst framme stod också Naja Westphal och Anna Brogren som tagit sig från Köpenhamn enkom för Norah Jones.
"Hon är en väldigt bra artist", säger Linnea Andersson (till vänster) om Norah Jones – en artist hon lyssnat på under en lång period. Under söndagens konsert hade hon med sig Ingela Andersson.Bild: Mathilda Ahlberg
– Det är musik som vi har lyssnat på hela livet. Våra föräldrar har lyssnat på henne och då har det blivit naturligt att vi också börjat, säger Anna Brogren.
Hon berättar att det väldiga regnet på vägen till Sofiero hade dragit ner stämningen lite, men att allt tvivel nu var som bortblåst.
Jonathan Dahlén-Ahlin hade sett fram emot söndagens konsert länge. Hans favoritlåt med Norah Jones är "Come away with me".Bild: Mathilda Ahlberg
Helsingborgaren Jonathan Dahlén-Ahlin – vars favoritlåt med Norah Jones är "Come away with me" – var av samma uppfattning. För honom fanns det inget annat alternativ än att gå och se henne live.
– Hon har en oerhört bra röst. Väldigt härlig, säger han, beskriver hennes musik som avslappnande och tillägger sedan skämtsamt:
– Sen kan jag ju inte missa när jag har betalat 600 spänn.

Norah Jones

Niofaldigt grammisbelönad sångerska, pianist och låtskrivare som föddes den 30 mars 1979 i New York.

Debuterade med den jazzinfluerade popskivan "Come Away with Me" år 2002 som gavs ut på klassiska bolaget Blue note. Denna skiva blev en stor framgång och placerade sig etta på Billboardlistan i USA.

Under söndagen spelade hon på Sofiero i Helsingborg.

Gå till toppen