Båstad

Regnet stoppade tennisinvigningen i Båstad

Söndagens invigning av tennisveckorna i Båstad blev en mycket blött och kort historia.

Invigningen av tennisveckorna flyttades fram flera gånger, men klockan 15 fick man blåsa av och hala flaggorna.Bild: Göran Stenberg
Klockan elva började det att regna i Båstad. Invigningen av tennisveckorna flyttades fram flera gånger, men klockan 15 fick man blåsa av och hala flaggorna.
FO&O var de enda som spelade på centrecourten.Bild: Göran Stenberg
Men trots blötan stannade ett tusental unga tappra kvar på området. Och de fick sin belöning då det omåttligt populära pojkbandet FO&O, äntrade centrecourten och fick ett jublande mottagande. De bjöd på fyra låtar, men efter en kvart var det nästan slut. Oscar Enestad, Felix Sandman och Omar Rudberg ställde snällt upp på både autografskrivning och selfies och kön ringlade långt utanför tennisgallerian.
De som kommit för FO&O:s skull var nöjda.Bild: Göran Stenberg
FO&O tävlade i årets Melodifestival med låten "Gotta Thing About You" där de tog sig till final från andra chansen. I finalen slutade de som tia, men detta har inte påverkas deras popularitet bland de yngre flickorna.
Tre tjejer som snabbt bänkade sig på landläktaren var Ebba, Nora och mamma Monica Johansson. De är på besök hos morfar i Båstad.
Ebba, Nora och mamma Monica Johansson väntade förgäves på tennisshowen.Bild: Göran Stenberg
– Vi bor sedan två år i Japan, i Yokohama och där spelar vi tennis, berättar Ebba och Nora samstämmigt.
– Jag ville att flickorna skulle få se varför Båstad är så stort för Svensk tennis, säger Monica Johansson och tar ett stadigt grepp i paraplyet.
Tyvärr fick de inte se Magnus "Gusten" Gustafsson i par med Mikael Pernfors spela den planerade showdubbel med Jan Apell och Anders Järryd på andra sidan nätet. Alla utrustade med träracketar från tennisens forntid.
Läs alla artiklar om: Tennisveckorna i Båstad 2017
Gå till toppen