Sport

Theirry Zahui låg bakom BoIS seger – efteråt hyllade han laget

Han låg bakom tre av BoIS mål när de besegrade Assyriska med 1-4. Men efteråt ville Theirry Zahui tacka sitt lag. – När du får möjlighet måste du ge något tillbaka, säger han.

Theirry Zahui var en viktig del av BoIS seger mot Assyriska.Bild: MATHILDA AHLBERG
Division 1 södra
Assyriska – Landskrona 1-4 (1-1)
Det gick inte helt enkelt först BoIS i första halvlek mot Assyriska. Även om Göteborgslaget fick en man utvisad redan efter 25 minuter lyckades Landskrona inte att göra mål.
De hade några bra chanser, bland annat kom Dennis Olofsson ensam på högerkanten och kunde avsluta på nära håll efter en kvart spel och i mitten av halvleken sköt Filip Pivkovski strax utanför. Men istället var det Assyriska som satte 1-0 efter en kontring i slutet av första halvlek. Då hade Ivo Vazgec redan tvingats till en dubbelräddning och Philip Andersson lyckats avvärja ett friläge i sista stund.
Men Karim Sadat kvitterade kort därefter genom en nick från nära håll. Ett psykologiskt viktigt mål som gjorde att BoIS kunde gå till halvtidsvila med 1-1.
– Det är väldigt svårt att spela mot ett lag som bara vill försvara sig. När du får möjligheter att göra mål så måste du göra det, säger Theirry Zahui som hjälpte BoIS att vända matchen i andra halvlek.
Agim Sopi var inte nöjd med vad hans lag presterade de första 45 minuterna och hade ett ordentligt snack med spelarna i halvlek.
– Han sa att vi måste tro på oss själva och visa att vi vill vinna matchen och det gjorde vi, säger Theirry Zahui.
Det var till väldigt stor del hans förtjänst. Både Filip Pivkovski och Karim Sadat missade flera avslut vardera i andra halvlek. Men när Landskrona fick frispark spelade det ingen roll att Theirry Zahui hade missat 20 frisparkar på träningen dagen innan. Han skruvade in 1-2 och gav BoIS ledningen för första gången i matchen en kvart in i andra halvlek.
– Jag säger till mig själv att det är bättre att missa på träning och att göra mål på match.
Därefter släppte de den inte och efter att Rasmus Alm blivit nerdragen i Assyriskas straffområde fick Theirry Zahui testa lyckan även från straffpunkten. Inte heller där gjorde han några misstag.
– Det är tufft att slå en straff. Men mitt mål är att göra människor glada och om jag kan göra det så varför inte?
Bara minuter från slutet friställde Thierry Zahui Dennis Olofsson som kunde skicka in slutresultatet 1-4.
– Ibland har man bara en sekund till att ta ett beslut. Idag var en bra dag för mig där jag tog många bra beslut, säger Thierry Zahui.
Tvåmålsskytten ville inte ta åt sig alltför mycket av äran utan tackade istället sina lagkamrater efter matchen.
– Jag vill tacka dem för att de pushar mig. De hjälper mig och ger mig råd för att de vill att jag ska prestera. Denna gång gjorde jag det. När du ser att de kämpar för dig måste du också kämpa för dem och när du får möjlighet måste du ge tillbaka till dem.
Agim Sopi var betydligt mer nöjd med vad hans lag presterade i den andra halvan av matchen än vad han var med den första.
– Det var en helt annan halvlek där det kunde ha blivit 1-8. Vi skapade jättemycket chanser och missade alldeles för mycket. Det ska vi inte göra, säger BoIS-tränaren.
Men samtidigt kan han inte vara helt missnöjd. Det spelade ingen roll att Mjällby slog Utsikten med 6-0. BoIS går på semester som serieledare med 33 poäng – tre poängs marginal till den nyblivna serietvåan Mjällby.
– Det är skönt. Vi vet att det kommer att vara en tuff höst men det är bara att jobba ännu hårdare och vara bra förberedda.
BoIS spelar inte match igen förrän den 2 augusti när Kristianstad står för motståndet i DM. Nästa seriematch går den 20 augusti då Husqvarna gästar Landskrona IP.
– Killarna har varit slitna nu på slutet så den här semestern kommer att göra de väldigt gott, säger Agim Sopi.
Läs alla artiklar om: DIVISION 1 2017: Assyriska BoIS
Gå till toppen