Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Findus en kattfavorit bland barnen

Pettson & Findus har en stor publik bland små och stora i Ängelholms hembygdspark.
"Det är en av de utflykter vi gör varje sommar", säger Hanna Bergendorff, en av besökarna.

Isak, Sixten, Hanna och Hedda Bergendorff från Laholm har sett Pettson & Findus flera gånger. Det är en viktig utflykt varje sommar när det är bra väder.Bild: Emmalisa Pauly
När solen tittar fram ovanför trädtopparna hittar också publiken Pettson och katten Findus på utomhusteatern i Hembygdsparken.
Många har varit där flera gånger.
Som exempelvis familjen Bergendorff som bor i Laholm.
Varje sommar åker de över åsen för ett besök i Hembygdsparken och för att se Pettson, som spelas av Peter Lindholm, Gustavsson, (Rasmus Jinnestrand), katten Fiundus (Elvira Wall) samt räven som spelas av antingen Ninva Lindholm, Frida Svensson eller Signe Solling.
– Jag vet inte hur många år vi varit här. Men det är nog fem-sex år. Dessutom finns det så mycket annat för barnen att göra i parken. Så det är en av de utflykter vi gör varje sommar, säger mamma Hanna Bergendorff.
Dottern Hedda och hennes bröder Isak och Sixten har sett den här föreställningen flera gånger.
Katten Findus, som spelas Elvira Wall, är många av barnens favorit när hon kliver omkring bland publiken.Bild: Emmalisa Pauly
– Men det är fortfarande kul att åka hit. Det finns mycket roligt i parken, säger hon.
Familjen bestämde sig på måndagsmorgonen för att åka till Ängelholm när de såg att vädret var bra.
– I och med att publiken sitter under bar himmel är vädret väldigt avgörande om det ska komma mycket eller lite folk. I söndags när det regnade väldigt mycket satt några tappra besökare väl påklädda i regnkläder och huttrade, men så fort det blir bättre väder så kommer publiken, säger Anders Boström, som säljer biljetter i entrén, men egentligen är verksamhetschef för Ballongteatern, som sätter upp förställningen.
På måndagen satt det barn eller vuxna på mer än hälften av platserna framför scenen.
Enligt Anders Boström är det tolfte året i rad som Ballongteatern spelar pjäsen om Pettson och Findus i Hembygdsparken.
I sommar hade man premiär den 9 juli och sedan dess ger man två föreställningar (klockan 13 och klockan 15) måndagar, onsdagar och söndagar till och med den 13 augusti.
– Det är givetvis många från Ängelholm och närområdet som kommer hit för att se pjäsen, men vi har också mycket besökare från andra delar av landet, säger Anders Boström.
Bild: Emmalisa Pauly
Treåriga Elin Wood, som var en av de yngsta i publiken, såg föreställningen om Pettson & Findus med sin pappa.Bild: Emmalisa Pauly
Gå till toppen