Sport

Förre Röglespelaren klar för HHC

HHC har gjort en jättevärvning inför kommande säsong. Daniel Åhsberg har skrivit på för ett år och förväntas bli en nyckelspelare. – Jag ser fram emot att få en lite större roll, säger han.

Daniel Åhsberg kommer närmast från skotska Braehead Clan, men har tidigare bland annat spelat i Rögle och Växjö Lakers. Att det blev HHC nu beror till stor del på familjesituationen.
– Tjejen är från Ängelholm och har familj i Helsingborg. Jag har alltid sagt att den dagen vi ska slå oss till ro så blir det i Helsingborg eller Växjö och nu kom Helsingborg med ett bra erbjudande.
Det är inte pengar han syftar på när han säger erbjudande utan en yrkeskarriär utanför isen. För första gången ska Åhsberg kombinera hockeyn med ett jobb.
– Jag ska jobba på Kundpartner Syd. Det ska bli spännande att se hur det funkar att kombinera. Tanken är att jag ska jobba heltid, i alla fall försöka.
Han ser fram emot att hjälpa klubben prestera bättre än i fjol och hoppas kunna bidra med sin rutin.
– Jag är ju äldre än de flesta i laget så jag ska försöka vara en ledare och hoppas få en lite större roll så det känns spännande.
På isen är det främst i det offensiva spelet han tror att han kan bidra.
– Jag hoppas göra lite poäng och mål här och där, och framförallt hjälpa laget så mycket som möjligt. Mina offensiva kvalitéer har jag bidragit med i lagen tidigare så jag ska väl göra samma sak här.
Än är han inte så bekant med division 1 södra, men han har hört mycket positivt om serien.
– Det är den bästa division 1-serien i Sverige. Jag har hört att den håller hög klass. Det är inte så stor skillnad mot Allsvenskan så det blir en tuff utmaning.
Han ansluter till laget 8 augusti. Någon målsättning inför säsongen vill han inte gå in på.
– Jag har faktiskt inte ens träffat tränare och laget än, bara pratat i telefon så vi ska sätta oss ner när vi samlas och prata om det.
Gå till toppen