Ängelholm

Ingen hotande sopstrejk i Ängelholm

Sophämtarna på Renonorden följer inte sina strejkande kollegor i Stockholm.

Den omfattande strejken bland missnöjda renhållningsarbetare i Stockholm ser inte ut att sprida sig vidare till Ängelholm. I alla fall inte enligt renhållningsbolaget Renonordens avdelningschef Michael Liverstam.
– Nej, vi har inget strejkhot i Ängelholm, vi har andra avtal än de har i Stockholm, säger han.
Läs mer:Bråk på Reno Norden i Malmö när sopåkare vägrar jobba övertid
Oron kommer sedan ett stort antal sophämtare på Renonorden i Stockholm gått ut i vild strejk. Anledningen till strejken är bland annat missnöje med ett nytt löneavtal som skulle innebära att arbetarna skulle få arbeta fler timmar för samma lön. Flera av de strejkande har också sagt upp sig från sina anställningar. Strejken har fört med sig stora problem i Stockholm med överfulla tunnor och stinkande sophus.
Även i Malmö har det varit missnöje från Renonordens anställda.
Läs mer:Ruttet läge i Stockholms sopstrejk
Läs mer:Sopstrejken kan sprida sig
Men ängelholmarna behöver alltså inte oroa sig för att drabbas. Istället arbetar man lokalt med att förbättra arbetsmiljön för sina anställda.
– Vi jobbar hårt med att förbättra arbetsmiljön. Det gäller bland annat att förarna ska slippa backa med lastbilarna på smala skogsvägar, eller att få bort stopp på 70- och 90-vägar, vi har inte alls de problem som finns i Stockholm, säger Michael Liverstam.
Fakta

Reno Norden AB

Norskt renhållningsbolag som sköter sophämtningen i fler än 25 svenska kommuner.

Tog över sophämtningen i Ängelholm i april förra året efter att ha vunnit upphandlingen hos NSR, Nordvästra Skånes renållningsbolag.

Gå till toppen