Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Min mening: Varför gör kommunen ingenting för bussar till Hilleshögs by?

Hösten 2015 informerade två kommunala tjänstemän, planchef och planarkitekt, vid offentliga möten om kommunens utbyggnad med mera och om kommunens stora intresse för väl fungerande kollektivtrafik utanför tätorten.

Högintressant för oss i Hilleshögs by med omnejd då vi sedan flera år är helt utan all kollektivtrafik.
Vi utformade en skrivelse till ordförande i trafiknämnden med konkreta förslag (smärre omdragning av linje 218 eller 260) som skulle ge oss, cirka 100-talet hushåll, en god kollektivtrafik.
Ordförande svarade raskt att man arbetade med en generell lösning för all kollektivtrafik i kommunen och att detta skulle vara färdigt framåt årsskiftet.
Positivt och glädjande!
Därefter fick vi efter upprepade påminnelser fortlöpande svar från ordförande och från tjänstemän som sammanfattningsvis gick ut på att arbetet skall sättas igång, är igång, är stort och så vidare.
Sista svaret kom från en avdelningschef, som meddelade att ett möte skulle ske den 28 april 2017 och att vi därefter skulle få besked.
Något som vi nu i juli månad ännu inte fått.
Har vidare uppgetts att Skånetrafiken har hand om utredningen och "driver processen"!
I maj 2017 svarar också Skånetrafiken att man kommit överens med kommunen att det är kommunen som skall svara på våra synpunkter.
Är handläggningen av ovanstående ett olycksfall i arbetet eller kommunens vanliga sätt att bemöta förslag och tankar från kommuninvånarna?
För boende i Hilleshögs by med omnejd
Nils Johansson
Svar direkt:
Läs mer:Min mening: Resenärerna till och från Hilleshögs by är för få
Gå till toppen