Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mycket att välja på när konsthantverk ställs ut

Nio medlemmar i Hantverksgruppen nordvästra Skåne ställer ut på Gamla Rådhuset i Ängelholm de närmaste två veckorna.

Just att det finns så mycket att välja på gör att den här utställningen är en av de mest besökta på Gamla rådhuset varje år.
Bengt Weberg, som är en av de nio som ställer ut på Gamla Rådhuset, har gjort 200 olika motiv på vindflöjlar.Bild: Emmalisa Pauly
– Eftersom vi gör så många olika saker så tillgodoses många intressen. Det är många som kommer in för att köpa presenter av olika slag. Som små nallar som brukar vara populära att ge bort på dop, säger Barbro Ryttberg, som ställer ut skinnsömnad.
Förutom ängelholmaren Barbro Ryttberg så deltar ytterligare åtta personer i den här utställningen:
Margareta Arvidsson ställer ut stickat skånskt broderi, Astrid Rietz och Christina Rasmusson olika textilier, Klas Olsson och Sven Åke Pettersson jobbar båda med trähantverk, Lisbeth Nilsson porslinsmålning, Eva Carlsson Toft keramik och Bengt Weberg vindflöjlar.
– Jag jobbade som metallarbetare och har alltid gillat att formar metaller. Där har jag jag gjort 200 modeller med vindflöjlar, säger Bengt Weberg, som bor i Perstorp.
För textilkonstnärinnan Astrid Rietz är utställningen tillsammans med andra medlemmar i hantverksgruppen ett viktigt sätt att synas.Bild: Emmalisa Pauly
Det gör även textilkonstnären Astrid Rietz.
– Att vara med här ett bra sätt att synas och det är viktigt. Just nu ställer jag också ut på Hovdala slott, säger hon.
Föreningen har funnits sedan början av 2000-talet har 32 medlemmar som är verksamma i nordvästra Skåne.
Nio av dem finns alltså med på den här utställningen, som har vernissage tisdagen den 18 juli kl 12-17.
Sedan är den öppen vardagar klockan 12-17 samt lördagar och söndagar klockan 11-15 till och med den 30 juli.
Gå till toppen