Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur

Oscarsvinnaren Martin Landau död

Martin Landau tillsammans med Sigourney Weaver på Golden Globe-galan 1989. Landau tog emot pris för bästa biroll i filmen "Tucker: The man and his dream".Bild: Douglas C. Pizac/AP/TT
Den amerikanske skådespelaren Martin Landau har avlidit vid 89 års ålder.
Han dog på ett sjukhus i Los Angeles i lördags efter "oväntade komplikationer", säger hans presstalesman i ett uttalande.
Martin Landau föddes i Brooklyn i New York och debuterade på Broadway på 1950-talet. Filmdebuten skedde 1959 i Alfred Hitchcocks "I sista minuten".
Han fick 1994 motta en Oscar, filmvärldens finaste pris, för bästa manliga biroll för sin roll som den avdankade skräckfilmsstjärnan Bela Lugosi i filmen "Ed Wood".
Landau var på 1960-talet en av stjärnorna i den amerikanska serien "På farligt uppdrag", som även visades i flera omgångar på tv i Sverige.
I mitten av 1970-talet blev han för svenska tv-tittare även känd som John Koenig i den brittiska serien "Månbas Alpha".
Han fortsatte spela in tv och film långt in på 2010-talet, senast med en huvudroll i komedin "The last poker game" som hade premiär i våras.
Gå till toppen