Sport

Starkt startfält utan affischnamn

Turneringschefen Christer Hult är nöjd med startfältet även om det fanns förhoppningar om en spansk superstjärna till jubileumsturneringen.

Pablo Carreno Busta tillsammans med titelförsvarande Albert Ramos-VInolas är de högst rankade spelarna i turneringen. Tillsammans med Pablo Cuevas tillhör alla tre världens tio bästa på grus.
– De här spelarna garanterar att det kommer bli högklassig tennis under veckan, säger turneringschefen Christer Hult.
Etablerade spelare i kombination med morgondagens stjärnor har under många år varit Swedish Opens uttalade strategi. I årets upplaga får 21-årige ryssen Karen Khachanov representera den sistnämnda kategorin. Publiken i Båstad hade garanterat gärna sett att han fick sällskap av tysken Alexander Zverev, som blev stor publikfavorit 2015, samt österrikaren Dominic Thiem.
– Problemet med de här killarna är att de ser sig själva framme i semifinal och till och med i final i Wimbledon och då vill de inte kontraktera sig för spel i Båstad veckan efter, säger Hult.
Under ett antal år har det spekulerats i huruvida Båstad ska ta steget upp till nästa kategori tävlingar, så kallade 500-turneringar.
– Det pågår just nu en översyn över tävlingarna på touren. Jag säger som jag har sagt tidigare att det är intressant för oss med den uppgraderingen, men det är inte bara upp till mig och det kommer oavsett inte bli aktuellt innan 2019, säger Hult.
Hult hymlar inte med att han mer än gärna hade velat se superstjärnan Rafael Nadal på plats nu när turneringen fyller 70.
– Jag träffade Nadal och hans team under Franska Öppna i maj. Han blev väldigt intresserad men gjorde klart att oavsett hur det gick i Wimbledon så skulle han hem och börja ladda för säsongen i USA, säger Hult.
Läs alla artiklar om: Tennisveckorna i Båstad 2017
Gå till toppen