Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Blond öl såg dagens ljus

Liveband, stand up, mat och uppemot trehundra gäster fanns på plats när Helsingborgs bryggeri lanserade sin sextonde öl.

När mikrobryggeriet nu lanserar en ny öl så handlar det om en blond ale av amerikansk typ med beska och fyllighet.
– Det är en sommaröl med fruktiga smaker och blommig doft och arom. Den kanske inte passar bäst till fisk och skaldjur, däremot till något sommargrillat, säger Peter Skarp från Helsingborgs bryggeri.
Frågan är hur de tänkta kunderna gillar den och det var något som bryggeriet ville ha reda på under lördagens lanseringsfest på Oxhallen i Helsingborg.
– Den var god. Lite besk i början, säger Christian Schuster.
– Den blir godare efter varje klunk, säger Owe Lundmark.
– Andra glaset blir godast, menar Petra Schuster, men har själv gått över till annan dryck.
Lördagen var startskottet på lanseringen. Blir responsen bra så kan den nya ölen, som fått namnet Blondie, finnas på Systembolagets hyllor i oktober.
Owe Lundmark och Petra Schuster (längst bak) på besök från Stockholm passar på att gå på releasefest med helsingborgarna Lena Westin och Christian Schuster.Bild: Tom Wall
Gå till toppen