Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nazistisk protest stoppade semifinalen

Under semifinalen mellan David Ferrer och Fernando Verdasco under Swedish Open i Båstad klev en man in på banan och ropade nazistiska slagord.

En man i tröja med Nordiska motståndsrörelsens symbol, här till vänster om David Ferrer, går in på banan mitt under spelet.Bild: Göran Stenberg
Mitt under en boll i semifinalen mellan spanjorerna Fernando Verdasco och David Ferrer klev en man in på centercourten. Domaren Moscarella avbröt bollen samtidigt som mannen klev fram till nätet där han stannade och ropade slagord samtidigt som han höjde handen till en nazisthälsning.
– Jag är så upprörd att jag skakar, sade expertkommentatorn Fredrik Rosengren mitt i TV10:s sändning.
Swedish Opens tävlingsdirektör Christer Hult har arbetat med tävlingen i 18 år och bara varit med om en incident där en person tagit sig in på banan tidigare. Han anser att det är svårt att hålla dessa personer borta.
– Vi kan ju inte täppa igen varje lucka, då får vi nästintill bygga en två meter hög vägg och då ser ju inte publiken något. Vi har fullgod säkerhet, säger han.
Han meddelar att det efter incidenten kommer sättas in ett par vakter till på arenan, men att ingen omfattande säkerhetsmässig skillnad kommer att ske. Han påtalar att vakternas primära uppgift är att skydda tennisspelarna.
– De uppfattade det inte direkt som att mannen var aggressiv mot spelarna, säger Christer Hult.
Domaren klev ner från domarstolen och började prata med mannen samtidigt som publiken buade. Säkerhetspersonalen kom in på banan först efter cirka en halv minut och förde ut mannen, som var klädd i en tröja med Nordiska motståndsrörelsens symbol.
Bild: Göran Stenberg
– Det kändes obehagligt. Jag var nog en av de första som buade. Han har ingenting här att göra och det är konstigt att han kunde komma in och att det tog så lång tid innan någon kom, säger en kvinna från Båstad som satt på långsidan av banan och tittade på matchen.
Något senare meddelade turneringens kommunikationsansvarige Marcus Dunér att mannen gripits för olaga intrång.
Gå till toppen